Løgismose i Netto
Græsk salat med feta
Der er få ting, der kan vække sommer- og ferieminderne frem, som en god græsk salat. Det er en forholdsvis enkel salat, så brug de bedste råvarer, som du kan komme i nærheden af. Det lønner sig. Vi bruger Løgismoses græske fetaost lavet på gede- og fåremælk og kalamata-oliven for at give salaten karakter og en masse umami.
Ingredienser
- 300 g tomat
- 1 stk agurk
- 1 stk grønt peberfrugt
- 1 helt rødløg
- 20 stk Kalamata oliven befriet for sten
- 1 stk romainesalat
- 1 bundt frisk oregano
- 1 hel citron
- 200 g Løgismose salattern
- ½ dl Løgismose olivenolie
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Pil løget, halver det og skær det i lidt grove skiver. Pil lagene fra hinanden og kom det i lille skål, pres citronen ud over og hæld olien over og lad dem trække.
Step 2
Vask salaten. Halvér agurken på langs, skrab kernerne ud og skær den i skiver på ca. ½ cm tykkelse.
Step 3
Fjern kernerne i peberfrugten og skær den i tern. Skær tomaterne i mundrette både. Er der sten i olivenene fjernes disse.
Step 4
I en passende skål eller på et fad anrettes de største salat blade nederst, de mindste vendes sammen med det resterende fyld inklusiv løg og marinaden. Blandingen lægges oven på de store salatblade, fetaen brækkes i stykker ud over salaten og der kommes rigeligt med oreganoblade på toppen.
Step 5
Nyd salaten til et stykke grillet kød eller bare som den er med et stykke brød.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...