30/4/2019
|
Magasin 4 2019
Grambogård svinekotelet med sweet potato fries
En god kotelet er klassisk dansk hverdagsmad. Vi ynder at spise den i fad med tomat og fløde, men vælger du en kotelet i ekstra god kvalitet, bør kødet bare steges og nydes med enkelt tilbehør. Vi har valgt en kotelet af gris fra fynske Grambogård. Kødet er krogmodnet, og får derfor en særlig fyldig smag.
Ingredienser
- Koteletter
- 4 stk Grambogård-koteletter
- 150 g smør
- ½ bundt salvie
- 4 fed hvidløg
- Sweet potato fries
- 500 g søde kartofler
- 1 spsk majsstivelse
- 1½ liter fritureolie
- 2 stængler rosmarin , finthakket
- Salt og peber
Sådan gør du
Koteletter
Step 1. Dup koteletterne tørre med lidt køkkenrulle og krydr dem godt med salt og peber.
Step 2. Varm smørret op i panden, tilsæt salvie og hvidløg og lad det bruse af.
Step 3. Læg koteletten på panden og brun dem af i ca. 1 minut på hver side.
Step 4. Tilt derefter panden og overøs koteletterne med det varme smør fra panden. Vend koteletterne undervejs. De skal have ca. 3 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Step 5. Lad koteletterne hvile i lige så lang tid, som de har stegt.
Sweet potato fries
Step 1. Varm olien op til 175 °C.
Step 2. Skræl de søde kartofler og skær dem ud i pommes frites-facon. Det er vigtigt at kartoflerne er nogenlunde samme størrelse, så de bliver tilberedt ens.
Step 3. Vend de søde kartofler med salt, majsstivelse, rosmarin og olie. Massér majsstivelsen godt rundt, så der ikke er hvide pletter tilbage.
Step 4. Fritér kartoflerne i den varme olie til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 5-6 minutter.
Step 5. Servér koteletterne med sweet potato fries og evt. en god salat.
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...