31/3/2022
|
Magasin 4 2022
Gratineret gedeost med grillet aubergine og tomattapenade
Her venter dig en formidabel umami-oplevelse, som løftes yderligere med vinene fra Weingut Gross i glasset. Først og fremmest er Sauvignon Blanc og gedeost fra Loire et klassisk match, og dernæst er det østrigske take på druen netop krydret nok til at klare gratineringen og den italienske topping flot.
Ingredienser
- 8 skiver dagsgammelt baguette
- 1 glas Løgismose soltørret cherrytomattapenade
- 1 glas grillede auberginer
- 1 glas grillede artiskokker
- 200 g frisk gedeost i rulle eller Crottin de Chavignol (kan købes i butikken på Nordre Toldbod)
- 1 stk hjertesalat
- Olivenolie med piment d'espelette
- Herbes de Provence-krydderiblanding
Sådan gør du
Step 1
Smør baguetteskiverne med tomattapenade, og placér stykker af grillet aubergine ovenpå. Top herefter med skiver af gedeost, et par dryp olivenolie med Piment d’Espelette og et drys Herbes de Provence.
Step 2
Gratinér brødene i ovnen ved 230 °C i 7-9 min.
Step 3
Anret de gratinerede brød med grillede artiskokker og hjertesalat.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...