1/11/2022
|
Magasin 7 2022
Grønkålssalat med solbærvinaigrette
Vores kok, Martin, elsker kål og for ham kan det sjældent blive for groft, mens andre kan synes, kålen kilder i halsen. Derfor kan det være godt med en vinaigrette, der mørner kålen.
Ingredienser
- 1 bundt grønkål eller lignende
- 100 g hakkede ristede valnødder
- 1 dl solbær , frosne
- 1 dl sukker
- 2 dl mørk balsamico
- 2 dl god valnøddeolie
- 2 dl solsikkeolie
Sådan gør du
Step 1.
Lad solbær og sukker marinere natten over. Det er bedst, hvis bærrene får lov at suge sukker og smide saften, for så holder de bedre formen ved kogning.
Step 2.
Bland marinerede solbær og balsamico, og bring i roligt kog. De skal koge min. 15 minutter, og gerne til det halve af mængden.
Step 3.
Bland solbærblandingen med olierne.
Step 4.
Pluk kålen i mundrette stykker, og skyl den grundigt.
Step 5.
Vend kålen med en anelse salt og et par dråber citronsaft. Kram salt og citron lidt ind i kålen, og lad det hvile i en halv time.
Step 6.
Anret på et fladt fad, og fordel gavmildt vinaigretten ud over salaten. Drys evt. med lidt sort peber.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...