Hjemmelavede forårsruller
Med sur/sød relish og radise salat
Ingredienser
- Fyld
- 400 g hakket oksekød
- 1 bakke sukkerærter
- 1 stk rødløg
- ½ stk spidskål
- ½ stk chili ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk sesamfrø
- ½ dl ristet sesamolie
- 1 bundt koriander
- 1 tsk tamari soja
- 1 spsk citronsaft
- 1 pakke forårsrulledej , gerne ca. 20x20 cm
- 1 l vindruekerneolie
- Relish
- ½ stk ingefær
- 1 stk citrongræs
- 1 fed hvidløg
- 1 stk chili
- 1 stk salatløg
- 2 stk lime
- ½ dl sesamolie
- 1 spsk honning
- Salat
- 1 stk kinaradise
- 1 spsk tamari soja
- 1 spsk sesamolie
- 1 tsk piment d’espelette
- 1 spsk sesam gerne sort
Sådan gør du
Forårsruller
Step 1. Alle grønsager snittes fint. Varm en wok godt op, rist kødet af i sesam olien, tilsæt det snittet grønt og sesam frøene. Tilsæt citron saft og soja.
Step 2. Lad det simre i ca. 2 min. og tag det så af varmen.
Step 3. Gør et stykke bagepapir klar med lidt hvede mel på. Læg et stykke dej ud så et af hjørnerne peger imod dig. Læg derefter 2 spsk. fyld i en stribe på ca. 10 cm. Fold siderne ind og rul spids mod spids. Læg dem herefter over på bagepapiret og fortsæt med resten.
Step 4. Varm olie op til ca. 180 grader og steg dem heri.
Relish
Step 1. Riv ingefær, citrongræs, chili, hvidløg, skallen af limefrugterne og salat løget på et rivejern til en slags pure rør honning og olien i stille og roligt, og til sidst smages der til med lime saft.
Salat
Step 1. På et mandolinjern, skæres tynde strimler af den skrællet Kina radise, de lægges i isvand i en halv times tid. Soja og olien blandes sammen, og de nu udvandet strimler dryppes rigtig godt af, og vendes godt sammen med marinaden.
Step 2. Drys med sesam og lidt piment d’Espelette eller paprika.
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...