16/5/2022
|
Magasin 3 2022
Kartoffelsalat med hvide asparges
En lille æstetisk servering af en kartoffelsalat.
Har du ikke tid til at anrette så fint, kan du røre alle ingredienserne sammen og servere i en stor skål toppet med lidt ekstra af de grønne urter.
Ingredienser
- 600 g nye danske kartofler
- 1 flødeost med dild og citron
- 4 skrællede hvide asparges
- 8 radiser
- Dild og brøndkarse
- Evt. fjordrejer eller caviar
Sådan gør du
Step 1
Kog kartoflerne i masser af spilkogende vand tilsat en lille håndfuld salt i 9-10 min. Sluk blusset, og lad kartoflerne trække sig ’al dente’ i yderligere ca. 10 min. Køl kartoflerne ned, pil dem (eller lad vær) og halvér dem.
Step 2
Kom flødeosten på en sprøjtepose.
Step 3
Anret en lille salat med asparges, radiser og flødeosten – enten som tallerkenservering eller på et fad med alle ingredienserne.
Step 4
Fordel dild og brøndkarse på toppen, og servér med det samme.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...