25/6/2017
Knapost med ramsløg, persille og citron
Ingredienser
- 1 tsk kommen
- 1 l Løgismose tykmælk
- 1 tsk salt
- 2 spsk creme fraiche 38%
- 1 stk citron saft og skal herfra
- 2 spsk finthakket ramsløg
- 2 spsk finthakket persille
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Rist kommenfrøene på en tør pande og knus dem i en morter eller med bunden af en kasserolle på skærebrættet.
Step 2.
Lun tykmælk og kommen ved lav varme, indtil vallen skiller fra. Det tager ca. 15 minutter. Hæld herefter den skilte tykmælk over i en sigte beklædt med et osteklæde eller et viskestykke. Sæt tykmælken til afdrypning i køleskabet, indtil vallen er dryppet fra. Beregn ca. 2-3 timer. Alternativt kan du hælde tykmælken direkte i klædet uden at varme den først, så skal den dræne på køl til næste morgen.
Step 3.
Rør herefter ostemassen med salt og cremefraiche. Smag osten til med citronsaft og fintrevet citronskal, krydderurterne og lidt friskkværnet sort peber. Servér osten sammen med ristet brød.
Tip
Serveringstip: servér Løgismose Borretane-løg til
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...