28/2/2021
|
Magasin 2 2021
Løgtærte med sprøde salater
Løg, løg, løg, lidt fløde, Comté-ost og æg mødes i en smørmættet tærtebund – ja det lyder næsten som en drøm. Gør drømmen til virkelighed med denne franske bistro-klassiker, som ikke kræver mange ingredienser, ej heller køkken-anstrengelser; men vi lover dig for, at du vil takke dig selv hvis du lader ingredienserne være af ypperste kvalitet! Servér tærten til en hyggelig frokost eller til aftensmaden – og lad dig overraske og behage af matchet når du nyder den med et velafkølet glas Sherry.
Ingredienser
- Tærtedej
- 250 g hvedemel
- 125 g Løgismose smør
- 1 hel æg
- ½ tsk salt
- Tærtefyld
- 5 hele store løg
- Løgismose smør til sautering
- 2 dl Løgismose piskefløde
- 2 hele æg
- Friskrevet muskatnød
- 100 g Comté eller anden fast komælksost
- Salt og peber
- Tilbehør
- Sprød salat
Sådan gør du
Tærtedej
Step 1. Smuldr hvedemel, salt og koldt smør sammen.
Step 2. Tilsæt æg og saml hurtigt dejen uden at ælte den for meget.
Step 3. Læg dejen på køl i ca. 1 time.
Tærtefyld
Step 1. Skær løgene i tynde skiver og sautér dem på en pande til de er helt møre.
Step 2. Pisk æg og fløde sammen og vend løgene i massen.
Step 3. Smag det hele til med salt, peber og muskatnød.
Step 4. Rul tærtedejen ud til en størrelse så den passer i et tærtefad.
Step 5. Blindbag tærtebunden ved 180 °C i ca. 15 min.
Step 6. Tilsæt herefter løgmassen og riv ost udover. Bag herefter tærten gylden i ovnen ca. 25-30 min.
Tip
Servér tærten med en frisk og sprød grøn salat med klassisk vinagrette.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...Lammekam
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...