31/8/2020
|
Magasin 5 2020
Makrel med svampe og artiskokker
Makrel bør nydes i mange flere tilberedninger end på dåse i selskab med tomat. Prøv Thomas Rodes bud på makrelfileter, som her serveres med tilbehør af svampe, artiskokker og løg – en nem, sund og absurd velsmagende ret, som matcher et afkølet glas Riesling fra Weingut Bischel til perfektion!
Ingredienser
- 2 stk makreller , skåret i fileter og befriet for ben
- 100 g kantereller , rensede
- 1 glas artiskokker i olivenolie (Cascina San Giovanni), drænet
- 4 stk forårsløg i ens størrelse, befriet for rod og top, delt på midten
- 1 lille rødløg
- 3 spsk tørrede karljohansvampe (Tartufi Jimmy) opblødt i vand og efterfølgende skyllet omhyggeligt
- 2 kviste rosmarin
- 2 kviste timian
- 6 korianderfrø
- 1 dl olivenolie
- 1 økologisk citron , skallen herfra
- 1 hvidløg , pillet og fintsnittet
- 3 cl sherry vineddike
Sådan gør du
Step 1.
Opvarm en pande med 3-4 spsk olivenolie.
Step 2.
Tilsæt rødløg, forårsløg, Karl Johan-svampe, kantareller, korianderfrø, skrællen af citron samt krydderurter.
Step 3.
Sautér 4-5 minutter.
Step 4.
Tilsæt artiskokker, resten af olivenolien samt sherryvineddike og kog det hele igennem et par minutter.
Step 5.
Steg i mellemtiden makrellerne sprøde på skindsiden på en hed grill, grillpande, eller en almindelig pande, ca. 2-3 minutter til skindet er helt sprødt, men kødsiden stadig rå.
Step 6.
Læg fileterne op i panden med grøntsagerne med kødsiden nedad, sluk for varmen og lad filterne trække et par minutter inden servering.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...