1/6/2021
|
Magasin 5 2022
Nye danske kartofler med fjordrejer, friskost og citronverbena
Den danske sommer er et sandt råvare-mekka, som særligt frister fra det grønne rige.
Her tager vores kok de nye danske kartofler under nænsom behandling med en opskrift, som udgør en herlig forret eller frokost på en sommerdag.
Vil du have flere rejer for pengene kan du købe fjordrejer med skal, sætte dig om et bord i godt selskab, skænke hvid eller rosé i glassene og rejerne er pillet førend I har set jer om; husk blot at have en ekstra flaske vin på køl til servering – den første har det på magisk vis med at fordufte mens rejerne pilles.
Ingredienser
- 500 g nye, små danske kartofler
- 120 g pillede fjordrejer
- 100 g friskost
- 1 bundt citronverbena
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt og peber
- citronsaft
Sådan gør du
Step 1
Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 5 min. Sluk for varmen og lad dem trække færdig under låg.
Step 2
Smag fjordrejerne til med salt, peber og citronsaft.
Step 3
Anret halve eller kvarte kartofler i en dyb tallerken med brud af friskost, fjordrejer og citronverbena. Afslut med citronverbena-blade, olivenolie og evt. andre friske urter.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...