1/11/2021
|
Magasin 9 2021
Ø-laks med flødestuvet spinat og trøffel
Skal der fisk på frokostbordet? Servér koldrøget laks med flødestuvet spinat – en klassiker til både julefrokost og påskefrokost.
Køb laks af ordentlig kvalitet, det smager ganske enkelt bedre. Her er Fynbolaksen fra Hiddenfjord på Færøerne et godt bud. Det er en fast og spændstig koldrøget laks med ren og klar laksesmag.
Ingredienser
- 400 g koldrøget laks
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 800 g frisk og grov spinat
- ½ tsk muskatnød
- Citronsaft
- sort trøffel
- Salt og peber
- Landbrød
Sådan gør du
Step 1
Kom piskefløde i en gryde og reducér til det halve.
Step 2
Rens og skyl spinat grundigt og blanchér i letsaltet vand.
Step 3
Tryk spinaten fri for vand og tilsæt den til fløden. Smag til med muskatnød, citronsaft, salt og peber og varm det hele igennem.
Step 4
Rist landbrødet let og servér det med tykke skiver laks, stuvet spinat og rundhåndede mængder revet trøffel.
Tip
Friskrøget laks kan købes i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...