30/11/2019
|
Magasin 9 2019
Ribollita
Når efteråret og vinterens kulde for alvor spiller med musklerne, er en fyldig og mættende suppe oplagt at servere i den dybe tallerken for at få varme og vitaminer.
Ribollita er en fyldig suppe-klassiker fra det toscanske bonde-køkken, hvor brød og grøntsager danner grundlag for den varmende suppe, som derudover indeholder kål, bønner og friske grønt- sager. Servér med grillet brød og de italienske hverdagsvine i glasset.
Ingredienser
- 4 dåser hakkede tomater
- 1 bundt bladselleri
- 8 gulerødder
- 1 stort løg
- 2 fennikel
- 5 kviste timian
- 1 kvist rosmarin
- 4 fed knust hvidløg
- 1 palmekål
- 400 g kogte cannellini-bønner
- 4 store skiver grillet brød dryppet med olivenolie
- God olivenolie
Sådan gør du
Step 1
Rens bladselleri og fjern fra stokke. Skræl gulerødder. Pil løg og hvidløg. Skyl palmekål grundigt og træk blade af stilken.
Step 2
Skær, med undtagelse af bønner og kål, halvdelen af grøntsagerne og alle fed hvidløg groft ud, og sautér dem i en gryde ved middel varme i lidt vindruekerneolie.
Step 3
Tilsæt krydderurter og de hakkede tomater sammen med 1/2 liter vand. Lad det simre i ca. 1 time. Skær imens resten af grøntsagerne i fine tern, snit kålen groft og sæt dem til side.
Step 4
Sigt suppen og smag til med salt og peber.
Step 5
Ved servering, tilsæt de fint skårede grøntsager, kål og bønner til suppen og kog kort igennem. Servér med grillet brød og olivenolie.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...Salat med mormordressing på rygeost
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...