30/6/2019
|
Magasin 6 2019
Risotto med artiskokker
Ingredienser
- 250 g risotto ris
- 4 violette artiskokker
- 100 g Løgismose smør
- 100 g finthakket skalotteløg
- Olivenolie
- 50 g friskrevet parmesan
- ½ flaske tør hvidvin
- ½ liter grøntsagsfond
- 2 stk citroner
- 50 g persille , hakket
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Gør en lille skål med vand og saften fra en citron klar.
Step 2
Pil de yderste blade af artiskokkerne til du kommer ind til de lyse blade. Skær spidsen og det mørke i bunden af, halvér dem og snit dem i fine skiver. Læg artiskok-skiverne i skålen med vand og citronsaft.
Step 3
Smelt halvdelen af smørret i en gryde ved middelvarme og sautér løgene heri, til lige inden de tager farve.
Step 4
Tilsæt risottoris og rør godt rundt. Hæld hvidvinen over risene og lad den reducere indtil den næsten er væk, imens du rører i gryden, så risene ikke brænder på. Tilsæt fonden og kog videre til risene er al dente.
Step 5
Tilsæt artiskokskiverne og kog risottoen hurtigt igennem. Sluk for varmen, tilsæt smør og friskrevet parmesan og rør det ud i risottoen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Step 6
Servér med finthakket persille og olivenolie på toppen.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...