30/9/2022
|
Magasin 6 2022
Salat med bagte rodfrugter, pinjekerner og asier
Salaten her er helt sin egen. Rodfrugterne er bagt med skrællen på, der forstærker sødmen, mens dressingen med kærnemælk og finthakkede syltede asier bringer syre og friskhed – et must i en salat! Nyd salaten som tilbehør til en let vinterret eller som det fulde måltid med surdejsbrød.
Ingredienser
- 1 kg blandede rodfrugter (selleri, rødbeder, gulerødder, pastinak etc.)
- Olivenolie
- Salt
- 2 dl Løgismose kærnemælk
- 1 stk citron
- 1 bundt dild
- 3 dl neutral olie
- 50 g syltede asier ((alternativt syltede græskar eller syltede bolsjebeder, se opskrifter på løgismose.dk))
- 30 g ristede pinjekerner
Sådan gør du
Step 1
Skyl rodfrugterne grundigt for jord og sand, og vend rodfrugterne i lidt olivenolie og krydr med salt. Bag rodfrugter i ovnen ved 180 °C til de er møre. De vil ikke være færdige på samme tid, så hold øje med dem undervejs.
Step 2
Tilsæt saften fra 1 citron til kærnemælken, og krydr med en smule salt.
Step 3
Varm neutral olie op til ca. 70 °C, og hæld den derefter over plukket dild og blend det i en kandeblender i 5 min., indtil olien er farvet hel grøn. Sigt olien gennem et kaffefilter.
Step 4
Bland kærnemælk og dildolie i forholdet 2:1
Step 5
Anret i dybe tallerkener eller på et fad med stykker af rodfrugter, skåret i smukke aflange skiver, kærnemælksdressing med dildolie, små tern af syltede asier og afslut med ristede pinjekerner.
Tip
Pét-nat, Pet Nat, Pet' Nath' – kært barn har som bekendt mange navne. Pét-nat er den generelle forkortelse, mens de øvrige er producenternes egne påfund.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...Salat med mormordressing på rygeost
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...