1/4/2022
|
Magasin 2 2022
Silkeblød omelet med tre slags ost
Ingredienser
- 3 stk økologiske æg (køb friske æg i butikken på Nordre Toldbod)
- 50 g blandet, revet ost f.eks. Gruyère, Emmentaler og Parmesan
- 20 g Løgismose smør
- 1 spsk finthakket purløg
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Slå æggene ud i en skål. Pisk dem let sammen, ikke for meget, og smag til med salt og peber.
Step 2
Varm en pande, gerne med slip let belægning, tilsæt smør og lad det bruse op (pas på, at varmen ikke er for kraftig). Tilsæt æggemassen. Rør den forsigtig rundt med en gaffel, til den begynder at sætte sig.
Step 3
Tilsæt 2/3 af osten på omeletten. Bank på panden med en knyttet hånd, så omeletten samler sig i den ene ende af panden. Fold herefter omeletten med en spatel eller dejskraber og vend den ud på et viskestykke, så den ligger i en aflang cigarform. Rul den i viskestykket for at stramme den op.
Step 4
Anret på en aflang tallerken med resten af osten og finthakket purløg.
Tip
Sørg for, at æggene er let flydende, når omeletten rulles, så den ikke bliver tør!
Andre forslag
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...