15/5/2022 | Magasin 3 2022
Stjerneskud - med rødtunge, asparges, fjordrejer og caviar
Premium-udgaven af smørrebrødsklassikeren, som sædvanligvis laves med rødspættefilet. Det var smørrebrødsjomfruen, Ida Davidsen, der opfandt stjerneskuddet til ære for den russiske kosmonaut – Jurij Gagarin, da han besøgte Danmark for godt 60 års siden.
Ingredienser
- Stjerneskud
- 4 stk rødtungefileter
- 100 g pillede fjordrejer
- 6 stk asparges , grønne eller hvide
- Panko rasp
- 1 æg
- 1 dl hvidvin
- 2 skiver sandwichbrød fra en god bager
- 100 g Løgismose smør
- Dressing
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk Løgismose crème fraîche
- 1 tsk tomatpuré
- 4 stænk Worcestershire Sauce
- 3 stilke estragon
- Piment d'Espelette
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Rør mayonnaise, crème fraîche og tomatpuré sam - men i en skål. Tilsæt Worcestershire-sauce, finthakket estragon, piment d'Espelette, og smag til med salt og peber. Sæt dressingen på køl, så den er klar til anretning.
Step 2.
Damp 2 rødtungefileter i et ildfast fad med hvidvin og en klat smør overdækket med stanniol i ca. 7-8 min. i en oven på 175 °C.
Step 3.
Panér 2 rødtungefileter med æg og pankorasp, og steg dem sprøde i smør på en pande.
Step 4.
Steg sandwichbrødet sprødt på samme pande.
Step 5.
Klargør asparges. Skær eller bræk de nederste 5 cm af og skræl dem eventuelt lidt, hvis de er meget tykke. Kog aspargesene let i letsaltet vand, til de er møre, men har bid.
Step 6.
Anret sandwichbrødet på to tallerkner, og smør et godt lag dressing på hver skive. Læg herefter 3 asparges på hver brødskive og henholdsvis en dampet og en stegt rødtungefilet ovenpå. Top med fjordrejer og afslut med en skefuld kaviar. Servér dressingen i en skål ved siden af, skulle der være dressing tilovers. Så synger englene!
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...