15/5/2022 | Magasin 3 2022
Stjerneskud - med rødtunge, asparges, fjordrejer og caviar
Premium-udgaven af smørrebrødsklassikeren, som sædvanligvis laves med rødspættefilet. Det var smørrebrødsjomfruen, Ida Davidsen, der opfandt stjerneskuddet til ære for den russiske kosmonaut – Jurij Gagarin, da han besøgte Danmark for godt 60 års siden.
Ingredienser
- Stjerneskud
- 4 stk rødtungefileter
- 100 g pillede fjordrejer
- 6 stk asparges , grønne eller hvide
- Panko rasp
- 1 æg
- 1 dl hvidvin
- 2 skiver sandwichbrød fra en god bager
- 100 g Løgismose smør
- Dressing
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk Løgismose crème fraîche
- 1 tsk tomatpuré
- 4 stænk Worcestershire Sauce
- 3 stilke estragon
- Piment d'Espelette
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Rør mayonnaise, crème fraîche og tomatpuré sam - men i en skål. Tilsæt Worcestershire-sauce, finthakket estragon, piment d'Espelette, og smag til med salt og peber. Sæt dressingen på køl, så den er klar til anretning.
Step 2.
Damp 2 rødtungefileter i et ildfast fad med hvidvin og en klat smør overdækket med stanniol i ca. 7-8 min. i en oven på 175 °C.
Step 3.
Panér 2 rødtungefileter med æg og pankorasp, og steg dem sprøde i smør på en pande.
Step 4.
Steg sandwichbrødet sprødt på samme pande.
Step 5.
Klargør asparges. Skær eller bræk de nederste 5 cm af og skræl dem eventuelt lidt, hvis de er meget tykke. Kog aspargesene let i letsaltet vand, til de er møre, men har bid.
Step 6.
Anret sandwichbrødet på to tallerkner, og smør et godt lag dressing på hver skive. Læg herefter 3 asparges på hver brødskive og henholdsvis en dampet og en stegt rødtungefilet ovenpå. Top med fjordrejer og afslut med en skefuld kaviar. Servér dressingen i en skål ved siden af, skulle der være dressing tilovers. Så synger englene!
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...