16/5/2024
|
Magasin 3 2024
Taco al Pastor
Tacoen over dem alle, elsket af mange og bestående af karamelliseret gris og ananas. Kødet marineres og langtidssteges på et lodret rotisserie, netop som du ser hos den lokale shawarmabar. Resultatet er en krydret, saftig, sødmefuld og umamirig taco.
Ingredienser
- 1 kg nakkefilet
- 1 ananas
- Frisk chili efter smag
- ½ dl olie
- 2 dl ananasjuice eller appelsinjuice
- 3 fed hvidløg
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 tsk chipotle chili
- 1 løg
- 4 tsk brun farin
- 2 tsk oregano
- 80 g annato også kendt som achiote – kan erstattes af 40 g paprika
- 3 tsk salt
- 1 salatløg
- Servering
- Små Tortillas
- Frisk ananas
- Salsa verde – find opskriften på løgismose.dk
Sådan gør du
Dagen før
Step 1. Bland alt på nær kød sammen og blend fint. Tilpas mængden af chili, så styrken passer dig. Marinaden må dog gerne være lidt spicy.
Step 2. Skær nakkefilet i skiver på 1 cm tykkelse og vend rundt i marinaden.
Step 3. Marinér kødet på køl natten over.
På dagen
Step 1. Rens ananassen for skræl og skær 5-10 cm af ananassens top og bund.
Step 2. Læg bundskiven på et spækbræt og placér skiverne af kød ovenpå, så du bygger et tårn. Afslut med den sidste skive ananas og stik fire lange grillspyd igennem.
Step 3. Placér i et ildfast fad og steg i en forvarmet ovn på 180 °C i ca. 2 timer til kernetemperaturen er på 70-75 °C. Pensl jævnligt med stegefedtet, der drypper af og hold øje med, den ikke bliver for mørk. Skru da ned for temperaturen.
Step 4. Skær stokken af den resterende ananas og skær i tern til servering. Skær salatløg i tynde skiver.
Servering
Step 1. Skær kødet og den stegte ananas langs kanterne og vend rundt i stegefadet, så saften bliver en del af kødet og smag til med salt.
Varm tortillas på en tør pande, grill eller i mikroovn.
Læg en skefuld kød på tortilla afslut med frisk ananas, salatløg, rigeligt med friske koriander og salsa verde. Spis med det samme.
Tip
Achiote er det mexicanske navn for Annato frø, der kommer fra Bixa orellana træet, som vokser i Caribien og Central og Sydamerika. Som paste blandes frøene med øvrige krydderier, urter og eddike, og er ofte anvendt i marinader til kylling og svinekød for at tilføre mild varme og røget smag. I opskriften kan det erstattes med 40 g paprika.
Tip
Kødet kan også tilberedes på grillen, men hold øje med varmen, så det ikke bliver for mørkt. Alternativt kan du forstege kødet i ovnen og afslutte på grillen, når gæsterne kommer.
Tip
Opskriften tager udgangspunkt i den klassiske Taco al Pastor, men brug de saucer og de grøntsager, du synes bedst om. Du finder det mexicanske køkkens tre klassiske saucer på løgismose.dk.
Tip
Du kan anvende lige den type bløde taco, du bedst kan lide – hvede, majs eller en blanding.
Andre forslag
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...