29/2/2020
|
Magasin 1 2020
Torsk og svampe
I denne ret får den hvide fisk selskab af sprød blomkål, smørfed hollandaise og jordede noter fra svampe og jordskok.
Ingredienser
- 1 kg torskeloin uden skind
- 400 g blandede svampe
- 4 flotte blomkålsbuketter
- 3 jordskokker
- 500 ml smagsneutral olie
- blandede urter
- peber
- Løgismose smør
- Løgismose olivenolie
- Hollandaise
- 250 Løgismose smør
- 3 æggeblommer
- ½ citron saft herfra
- 1 spsk fiskefond
- En smule salt
- En smule hvid peber
Sådan gør du
Torsk
Step 1. Del torskeloinen i 4 stykker á 250 g, placér dem i et ildfast fad og giv dem en gang olivenolie, salt og peber.
Step 2. Tænd din ovn på 160 °C varmluft og bag torsken ca. 14 min.
Grønt
Step 1. Rens imens svampene ved at vaske eller børste dem grundigt. Find en pande frem og rist svampene herpå med timian og smør, salt og peber.
Step 2. Riv blomkålsbuketterne til fine, tynde skiver på et mandolinjern, som er indstillet på det fineste, du kan.
Step 3. Rens jordskokker. Riv dem i fine, tynde skiver, som ved blomkålen.
Step 4. Tag en gryde og varm neutral olie op til 90 °C. Fritér jordskokker i olien lidt ad gangen og fritér til de er gyldne. Lad jordskokkerne dryppe af på fedtsugende papir.
Hollandaise
Step 1. Klar smørret. Smelt langsomt smørret og skum vallen af på toppen. Hæld forsigtigt smørret over i en anden gryde, uden at bundfaldet kommer med.
Step 2. Pisk æggeblommerne sammen med en spsk. fiskefond over et vandbad til massen bliver lys og skummende.
Step 3. Tilsæt det klarede smør ganske lidt ad gangen, mens der piskes.
Step 4. Smag til med citronsaft, salt og hvid peber.
Anretning
Step 1. Anret torsken på tallerken med svampe, blomkål og jordskokker på toppen, en skefuld hollandaise og afslutningsvis friske grønne urter til pynt.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...