29/10/2023 |
Den perfekte juleand & andesauce
Lær at mestre andestegen.
Ingredienser
- 1 stk Løgismose frilands berberi and
- 5 stk æbler skåret i både
- 1 stk stort løg pillet og skåret i både
- 300 g svesker
- 10 kviste timian
- 4 stk gulerødder
- ½ stk selleri , skrællet
- 2 stk pillede løg
- 5 fed pillet hvidløg
- Salt og friskkværnet peber
- Andesauce
- 2 dl Løgismose piskefløde
- Lidt æblecidereddike
- Lidt ribsgelé
- 150 g Hvedemel
- Sky og fedt fra anden
Sådan gør du
Step 1
Klargør anden ved at rense den og fjerne evt. indmad.
Step 2
Vend æbler, løg, svesker og timian med rigeligt salt og friskkværnet peber og fyld anden op, luk den til med et par kødnåle eller snor.
Step 3
Gnid anden godt ind i salt og læg den på en rist med en lav bradepande under. Læg det overskydende fra anden (indmad, hals, gump og vingespidser) samt groftskårne gulerødder, selleri, løg, hvidløg og timian i en høj bradepande og hæld 1 liter vand på.
Step 4
Brun anden i en forvarmet ovn, 220 °C i 20 minutter og skru herefter ned til 160 °C og tag anden uden og sæt bradepanden med grøntsager ind.
Step 5
Hæld fedtet, som er smeltet fra anden, fra og gem det.
Step 6
Vend anden på pradepanden, så brystet nu vender nedad og sæt anden tilbage i ovnen, når temperaturen er nede på 160 °C, og steg videre i ca. 2 timer.
Step 7
Hold øje med om skyen er ved at koge for meget ind – sørg hele tiden for at der er godt med væde i bradepanden. Hæld mere på, hvis nødvendigt.
Step 8
Tag anden ud og skru nu temperaturen op til 200 °C. Hæld skyen fra bradepanden op i en skål.
Step 9
Kom anden tilbage i ovnen med brystet opad, når ovnen er 200 °C og steg videre i 25-30 minutter.
Step 10
Lad anden hvile i 20-25 minutter, før den skæres ud.
Andesauce
Step 1. Lav en melbolle af 3 dl andefedt fra skålen og ca. 150 g mel, i en kasserolle.
Step 2. Bag melbollen godt igennem, mens du rører og hæld skyen på, lidt ad gangen, så du kan nå at piske melbollen ordentlig ud. Spæd evt. op med lidt hønsefond, hvis der ikke er nok sauce.
Step 3. Kog saucen godt igennem, 4-5 minutter, montér med fløde og smag til med ribsgele og æblecidereddike.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...