Fermenteret julekål
Med æbler og løg
Ingredienser
- 1 stk rødkålshoved
- 4 stk æbler
- 2 stk rødløg
- 3 stk kanelstænger
- 10 hele nelliker
- Havsalt
Sådan gør du
Step 1.
Snit kål og løg fint i tynde strimler med en kniv eller på en foodprocessor.
Step 2.
Riv æblerne groft på et rivejern.
Step 3.
Bland kål, æbler og løg sammen i en stor skål og tilsæt 8 gram salt pr 500 gram snittede grøntsager. Bland det godt rundt og lad det stå 5-10 minutter.
Step 4.
Ælt det herefter godt igennem, så der begynder at løbe væde fra.
Step 5.
Tilsæt til sidst kanelstænger og nelliker.
Step 6.
Pak massen i et eller flere sylteglas med patentlåg og lad ca 2-3 cm være luft i toppen, da kålen udvider sig. Pres kålen godt sammen i glasset. Lad den stå ved stuetemperatur de næste 2-3 uger og gerne i et fad, da der godt kan løbe lidt væske ud af glasset undervejs.
Step 7.
Man kan eventuelt løbende lette på trykket i glasset ved at åbne låget et par sekunder.
Tip
Kålen kan serveres afkølet, ved stuetemperatur eller opvarmes efter behag.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...Salat med mormordressing på rygeost
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...