1/6/2021
|
Magasin 5 2021
Friteret smelt med aioli
Er du kørt fast i de samme salte snacks til den iskolde gin & tonic, så kan vi anbefale sprøde, friterede smelt med hjemmerørt aioli.
De små fisk smager ikke af alverden, men når først de bliver vendt i mel, friteret i varm olie og dyppet i den pikante aioli, får de virkelig ben at gå på.
Ingredienser
- Friteret smelt
- 500 g hele smelt
- hvedemel
- 1 liter smagsneutral olie
- Salt og peber
- Citron
- Aioli
- 1 bagekartoffel
- 2 fed hvidløg
- 1 æggeblomme
- 2½ dl Løgismose olivenolie
- citronsaft
- Salt
- Piment d’Espelette
Sådan gør du
Step 1
Bag kartoflen i ovnen ved 180 °C til den er mør, det tager ca. 1,5 time.
Step 2
Skrab kødet ud og blend det med æggeblommen og finthakket hvidløg. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, til massen får en cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og Piment d’Espelette.
Step 3
Vend de små fisk i mel, salt og peber og fritér i en gryde eller en fritøse, til de er gyldne og sprøde.
Step 4
Servér de friterede smelt med aioli og citron til den kolde gin & tonic.
Andre forslag
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Hjemmelavet kvædekompot
Har du nogensinde spekuleret på, hvad den store citrongule frugt er, som ligner en forvokse...
Løgismoses bedste snobrød
Varmen fra bålet, duften er røg, røde kinder fra den friske luft og så et dampende friskbagt snob...