Gateau michaud med yoghurtsorbet
Ingredienser
- Yoghurtsorbet
- 2 blade husblas
- 5 dl Løgismose sødmælk
- 170 g sukker
- 5 dl yoghurt
- Gateau michaud
- 280 g Løgismose chokolade 70%
- 280 g Løgismose smør
- 280 g sukker
- 9 stk æggeblommer
- 14 stk æggehvider
- Løgismose smør og sukker til formen
- Kakao
Sådan gør du
Yoghurtsorbet
Step 1. Udblød husblassen i koldt vand og klem den fri for overskydende vand. Kog mælk og sukker op, afkøl let og smelt den udblødte husblas heri. Lad massen køle helt af, inden yoghurten røres i.
Step 2. Kør derefter blandingen på ismaskinen eller frys den til is i fryseren, rør jævnligt i isen, så den ikke danner iskrystaller.
Gateau michaud
Step 1. Smelt chokolade og smør over vandbad. Hæld 2⁄3 af sukkeret i en skål sammen med æggeblommerne og pisk det lyst og luftigt. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret. Vend forsigtigt chokolademassen og æggeblommerne sammen og fold til sidst de stiftpiskede æggehvider i.
Step 2. Smør en springform med smør og drys den med sukker. Hæld 2⁄3 af chokolademassen i formen og bag den i ca. 30 minutter ved 170 grader. Stil resten af chokolademassen på køl.
Step 3. Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle helt. Fordel derefter den resterende chokoladecreme ud over den bagte kage og drys med kakao.
Step 4. Her er kagen serveret lidt rustikt ved nærmest at smøre den ud på tallerkenen og herefter placere isen ovenpå. Men du kan naturligvis vælge at servere kagen hel og isen i en skål ved siden af.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...