Grillet dorade
Med fennikel og dild.
Ingredienser
- 4 stk dorader
- 1 bundt dild
- 1 stk fennikel
- 1 stk citron
- Salt og friskkværnet peber
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Hvis ikke det er gjort i forvejen, rens fisken grundigt indvendigt. Fyld fisken med fintsnittet fennikel, citron og bundter af dild. Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Sørg for, at fiskeskindet er helt tørt. Rids små snit i skindet og pensl med et tyndt lag olie.
Step 2.
Varm grillen op til meget hård varme, og smør risten med smagsneutral olie, som brændes godt af, og læg så fisken på. Pres let med en palet, uden fisken bukker sammen. Hav nu is i maven – en klassisk fejl er at rykke på fisken for tidligt, så skindet sidder fast på risten. Vær i stedet tålmodig, og lad så fisken være i fred, fiskeskindet vil automatisk slippe risten, når det er sprødt nok.
Step 3.
Vend fisken når den selv slipper og gentag på den anden side.
Tip
Servér med din foretrukne sommersalat og nye kartofler.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Umuts TSO-chicken
Prøv Umut Sakaryas opskrift på General TSO-chicken med Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...Salat med mormordressing på rygeost
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...