16/5/2022
|
Magasin 3 2022
Grillet pighvar
Med nye kartofler, grillede asparges og løg og brunet smør.
Pighvarren er på sit bedste fra april til juli, hvor kødet er fast med en god fedtstruktur.
Når du besøger fiskehandleren, så gå allerhelst efter linefanget – alternativt pighvar fanget med garn – og læg så den største fladfisk, vi har i Danmark (udover helleflynder), på grillen med en masse smør, citron og dild.
Ingredienser
- 1 Pighvar á ca. 2 kg
- 1 bundt rosmarin
- 1 bundt timian
- 1 bundt citrontimian
- 1 bundt dild
- Dildstilke
- 2 citroner
- Løgismose smør
- Salt og peber
- 1 spsk Piment d’Espelette
- Brunet smør
- 1 pakke Løgismose smør
- 2 stk skalotteløg i fine tern
- 2 stk hvide asparges i fine tern
- 2 spsk hakket dild
- ½ citron skal herfra
- Grillet grønt
- 1 kg nye kartofler
- 8 stk hvide asparges , skrællede
- 8 nye løg , med top
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Fisk
Step 1. Giv pighvarren et snit ned langs stregen på oversiden af fisken fra hoved til hale og drys med salt og peber.
Step 2. Placér kullene i grillen i begge sider, så pighvarren kan ligge i midten uden direkte kontakt til kul.
Step 3. Placér halvdelen af rosmarin, timian og citrontimian på grillen, og kom derefter pighvarren ovenpå.
Step 4. Fordel resten af urterne, skiver af 1 citron, stilke fra dild og 4-5 skiver smør samt Piment d’Espelette på toppen af pighvarren.
Step 5. Kom låg på grillen, og lad fisken tilberede i 30-50 min. alt efter styrke på kullene. Tjek dog løbende om kødet løsner sig fra benene.
Brunet smørsauce
Step 1. Brun imens 1 pakke smør til det dufter dejligt af ristede nødder.
Step 2. Tilsæt løg, hvide asparges, dild og citronskal til den brunede smør 5-6 min. inden servering.
Grillet grønt
Step 1. Kog de nye kartofler i rigeligt kogende vand tilsat masser af salt i 9-10 min. og lad dem trække sig færdige i det varme vand.
Step 2. Grill grøntsagerne 6-7 min. til de er møre og har taget farve. Vend dem i olivenolie og lidt salt.
Step 3. Servér hele molevitten anrettet med fjordrejer og masser af brunet smørsauce.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...