5/12/2022
|
Løgismose i Netto
Helstegt canette
Løgismose canette er en ung berberiand, som lever i det vestlige Frankrig og nyder godt af det kystnære klima. Den lever udenfor fra morgen til aften, fra den er ca. 8 uger gammel. Canetten er mindre fed og har en flot smag og fin mørhed samt tyndt skind, der nemt bliver spørdt.
Her tilberedes canetten med klassisk fyld af æbler og svesker, mens vi serverer et glas Châteauneuf-du-Pape i glasset. Så må det gerne blive jul.
Ingredienser
- 1 Løgismose frilandsand canette
- 2 æbler skåret i både
- 1 stort løg pillet og skåret i både
- 150 g Løgismose svesker
- 5 kviste timian
- 2 gulerødder vasket
- ¼ selleri skrællet
- 1 pillede løg
- 3 fed hvidløg
- Salt og peber
- Andesauce
- 1 dl Løgismose piskefløde
- Æblecidereddike
- Ribsgelé
- Hvedemel
- Sky og fedt fra anden
Sådan gør du
Step 1. Klargør canetten ved at rense den og fjerne evt. indmad.
Step 2. Vend æbler, løg, svesker og timian med rigeligt salt og friskkværnet peber og fyld canetten op, luk den til med et par kødnåle eller snor.
Step 3. Gnid canetten godt ind i salt og læg den på en rist med en lav bradepande under. Læg det overskydende fra canetten (indmad, hals, gump og vingespidser, hvis det er med?) samt groftskårne gulerødder, selleri, løg, hvidløg og timian i en høj bradepande og hæld 1 liter vand på.
Step 4. Brun canetten i en forvarmet ovn, 220 °C i 20 minutter og skru herefter ned til 160 °C og tag canetten ud og sæt bradepanden med grøntsager ind.
Step 5. Hæld fedtet, som er smeltet fra canetten, fra og gem det.
Step 6. Vend canetten på bradepanden, så brystet nu vender nedad og sæt den tilbage i ovnen, når temperaturen er nede på 160 °C, og steg videre i ca. 1 time. Hold øje med om skyen er ved at koge for meget ind – sørg hele tiden for at der er godt med væde i bradepanden. Hæld mere på, hvis nødvendigt.
Step 7. Tag canetten ud og sæt ovnen på grill. Hæld skyen fra bradepanden op i en skål.
Step 8. Kom canetten tilbage i ovnen med brystet opad og grill canetten til skindet er sprødt.
Step 9. Lad canetten hvile i 20-25 minutter, før den skæres ud.
Andesauce
Step 1. Lav en melbolle af 3 dl andefedt fra skålen og ca. 150 g mel, i en kasserolle.
Step 2. Bag melbollen godt igennem, mens du rører og hæld skyen på, lidt ad gangen, så du kan nå at piske melbollen ordentlig ud. Spæd evt. op med lidt hønsefond, hvis der ikke er nok sauce.
Step 3. Kog saucen godt igennem i 4-5 minutter, montér med fløde og smag til med ribsgelé og æblecidereddike
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...