31/5/2021 |
Meunierstegt fisk med brunet smør, kapers og dild
Meunière er fransk og betyder faktisk ‘møllerens kone’. Møllerens kone havde let adgang til mel og deraf kommer tilberedningsmetoden meunière-stegning; simpelthen at vende i mel og stege i smør. Meunièrestegning er oplagt til fisk, da den lette panering lader fiskens delikate smag få plads til at brillere. I denne opskrift er det en sand klassiker til meunière-stegning, som er under kærlig behandling; nemlig søtungen – men en lang række andre flade fisk kan sagtens bruges også.
Ingredienser
- 4 stk flåede portions søtunger , ca. 500 g pr. stk. (eller anden fladfisk f.eks. pighvar eller rødspætte)
- Løgismose rugmel
- 300 g Løgismose smør
- 4 spsk kapers
- 2 stk citroner
- 1 bundt dild
- Neutral olie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Start med at ordne fisken. Klip finnerne af og fjern evt. rogn. Hvis fisken er meget tyk, kan der lægges et snit i den øverste del af ryggen, så tilberedes den mere ensartet.
Step 2.
Vend fisken i en blanding af rugmel, salt og peber.
Step 3.
Steg fiskene 4-5 min. på hver side, i halv smør og halv olie, som lige er bruset op, ved middel varme.
Step 4.
I en kasserolle brunes det resterende smør til det dufter af ristede hasselnødder. Tilsæt fileter af citron samt kapers til det brunede smør inden servering.
Step 5.
Anret på store tallerkner og pynt med rigelig dild. Servér nye kogte kartofler på siden.
Tip
Du kan med fordel udskifte søtunge i opskriften med pighvar, rødspætte, slethvar, ising eller skrubbe.
Andre forslag
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratisk...
Perlebygsalat med æbler, jordskokker, grønkål og hasselnødder
Med de rette komponenter kan en salat sagtens være både velsmagende og mættende. En god bas...
Confit de canard med rosenkål og pastinakker
Et julet måltid med smag, saft, kraft og mørh...
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Løgismose kylling med kastanjer, jordskokker og rosmarin
En hyggelig efterårsret med franske aner – Løgismose kyllingen tilberedes med masser af rosmarin,...