31/5/2021
Meunierstegt fisk med brunet smør, kapers og dild
Meunière er fransk og betyder faktisk ‘møllerens kone’. Møllerens kone havde let adgang til mel og deraf kommer tilberedningsmetoden meunière-stegning; simpelthen at vende i mel og stege i smør. Meunièrestegning er oplagt til fisk, da den lette panering lader fiskens delikate smag få plads til at brillere. I denne opskrift er det en sand klassiker til meunière-stegning, som er under kærlig behandling; nemlig søtungen – men en lang række andre flade fisk kan sagtens bruges også.
Ingredienser
- 4 stk flåede portions søtunger , ca. 500 g pr. stk. (eller anden fladfisk f.eks. pighvar eller rødspætte)
- Løgismose rugmel
- 300 g Løgismose smør
- 4 spsk kapers
- 2 stk citroner
- 1 bundt dild
- Neutral olie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1.
Start med at ordne fisken. Klip finnerne af og fjern evt. rogn. Hvis fisken er meget tyk, kan der lægges et snit i den øverste del af ryggen, så tilberedes den mere ensartet.
Step 2.
Vend fisken i en blanding af rugmel, salt og peber.
Step 3.
Steg fiskene 4-5 min. på hver side, i halv smør og halv olie, som lige er bruset op, ved middel varme.
Step 4.
I en kasserolle brunes det resterende smør til det dufter af ristede hasselnødder. Tilsæt fileter af citron samt kapers til det brunede smør inden servering.
Step 5.
Anret på store tallerkner og pynt med rigelig dild. Servér nye kogte kartofler på siden.
Tip
Du kan med fordel udskifte søtunge i opskriften med pighvar, rødspætte, slethvar, ising eller skrubbe.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...