Ristet pighvar med gulerødder og lakridssauce
Denne ret er en hyldest til mangfoldigheden. Om ikke andet, så i hvert fald en opfordring til at efterspørge og bruge de mange forskellige sorter, der findes af, hvad vi ofte betragter som hverdagsgrøntsager. Guleroden er et godt eksempel. Den findes i mange varianter, former og farver, som alle har hver sin særegne smag og struktur.
Ingredienser
- Pighvar
- 600 g pighvarfilet
- 2 spsk vindruekerneolie
- 2 spsk Løgismose smør
- Salt og friskkværnet peber
- Lakridssauce
- 1 stk finthakket skalotteløg
- ½ stk citron skal herfra
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 knivspids safran
- ½ tsk lakridspulver
- 1 dl Noilly Prat
- 3 dl hønsefond
- 3 dl fiskefond
- ½ dl Løgismose piskefløde
- 3 spsk creme fraiche 38%
- Salt og friskkværnet peber
- Gulerødder
- 24 stk små gulerødder med top af forskellig sort og farve
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk vindruekerneolie
- 4 kviste citrontimian
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Pighvar
Step 1. Læg pighvarfileterne på en tallerken og krydr dem med salt og peber. Sæt fisken på køl, mens du tilbereder saucen og gulerødderne.
Step 2. Steg fileterne gyldne på den ene side på en rigtig varm pande i lidt olie, kom en klat smør på og lad fisken stege videre i ca. 1⁄2 minut. Vend fisken og steg den i ca. 1 minut alt efter tykkelse på fileten.
Lakridssauce
Step 1. Sauter det hakkede skalotteløg og citronskallen i olie i en gryde, til løgene er glasklare. Tilsæt safran, lakrids og Noilly Prat, lad det koge ind til det halve og kom så hønse- og fiskefond på. Kog igen ind til det halve og monter med fløde og cremefraiche under piskning. Lad saucen koge ind, til den får en tyk og cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
Gulerødder
Step 1. Vask gulerødderne rene med en svamp og klip toppene af, så der er 1-2 cm tilbage. Kom lidt smør og olie på en pande og steg rødderne med citrontimian. Smag til med salt og peber.
Pynt
Step 1. Evt. lidt plukket bronzefennikel
Step 2. Kom lidt sauce på lune tallerkner og anret fisken ovenpå. Fordel gulerødderne og pynt evt. med lidt bronzefennikel.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...