1/7/2022
|
Magasin 4 2022
Sommersalat med østers- og stikkelsbærvinaigrette
Magnus' skønne bud på sommersalaten til sommerens mange langbordsmiddage.
Østers siges at være verdens sundeste råvarer og så fulde af protein, at et par kan gøre det for et æg i en mayonnaise!
Ingredienser
- Østers- og stikkelsbærvinaigrette
- 3 stk østers
- 1 spsk stikkelsbærkompot med sennep
- 1 stk æbleeddike
- 4 spsk god olivenolie
- Salt og peber
- Salat
- Forskellige salater som f.eks. castelfranco, radicchio og hovedsalat
- Friske urter som f.eks. kørvel, estragon og persille
- Friskbælgede ærter
Sådan gør du
Step 1
Blend østers, stikkelsbærkompot og æbleeddike til en homogen masse med en stavblender.
Step 2
Tilsæt olivenolien i en tynd stråle, lidt efter lidt til konsistensen er tyk og cremet. Pas på det ikke skiller.
Step 3
Skyl og slyng salater og urter.
Step 4
Anret salaten og dryp generøse mængder af østersvinaigretten over. Servér med det samme.
Tip
Østers kan købes året rundt hos Løgismose, Nordre Toldbod og i Løgismose Vin- og mejeriudsalg på Fyn.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...