23/11/2023
|
Magasin 6 2023
Spaghetti alla chitarra con crema di zucca
Spaghetti alla chitarra oprinder fra den bjergrige region Abruzzo i Italien. Den kvadratiske spaghetti laves ved hjælp af et særligt værktøj kendt som chitarra eller guitar. I lighed med musikinstrumentet består dette ældgamle værktøj af en rektangulær træramme med tynde metalstrenge.
Traditionelt er pastadejen til paghetti alla chitarra lavet af semola di grano duro altså durummel og æg, hvor ægget tilfører pastaen rigere smag.
I Abruzzo ledsages spaghetti alla chitarra ofte af en umamirig lammeragu, men kan spises med alle typer af sauce. I denne version er raguen skiftet ud med en mere simpel sæsonbaseret græskarsauce.
Ingredienser
- Pastadej
- Græskarcreme
- 5 spsk Løgismose olivenolie
- 1 løg
- 1½ fed hvidløg
- 300 g renset græskar
- 300 g vand eller hønsebouillon
- 5 stk enebær
- 40 g Løgismose smør
- 40 g Parmigiano-Reggiano
- 3 dl pastavand
- I øvrigt
- 6 skiver parmaskinke
- 20 g frisk sort trøffel
Sådan gør du
Pasta
Step 1. Ælt æg og mel sammen til en homogen dej. Dæk godt til med et viskestykke eller pak ind i film og stil på køl. Lad dejen hvile i minimum 1 time, men gerne natten over.
Step 2. Del pastadejen op i fire dele og tryk let flade. Kør derefter igennem pastamaskinen på største tykkelse. Kør pastaen igennem igen og gentag på gradvist mindre tykkelse. Rul pastaen ud på pastamaskine til anden tyndeste tykkelse. Har du ikke en chitarra, brug da pastamarkskinens valse.
Step 3. Drys god med mel på bordet og vend også pastaen i mel. Placér den færdige pasta her, så den ikke klistrer sammen. Ryst det værste mel af og læg pastaen i et tyndt lag på køl indtil brug.
Sprød parmaskinke
Step 1. Steg hele skiver af parmesanen sprødt i lidt olie på en pande. Overfør til fedtsugende papir og sæt til side til servering.
Græskarcreme
Step 1. Skær græskar i mindre stykker, pil hvidløg, og skær løg groft i halve ringe.
Step 2. Sæt en stor gryde med vand til at koge og tilsæt salt, når det koger. Brug ca. 10 g køkkensalt pr. Liter vand.
Step 3. Blend græskar til en homogen creme og smag til med salt. Pas dog på med mængden af salt, da pastavandet, som tilføres senere, også er saltet. Hæld græskarcremen i en pande med høj kant, f.eks. en sauterpande.
Step 4. Tilsæt smørtern til græskarcremen og smag til med parmesan.
Anretning
Step 1. Kog pasta i 1-2 minutter i vandet og tilsæt pastaen til sauterpanden med græskarcremen sammen med 2-3 dl kogevand. Kog pastaen færdig i græskarcremen under omrøring. Smag til med salt om nødvendigt.
Step 2. Servér pasta med frisk revet trøffel og sprød parmaskinke.
Tip
Du kan snildt erstatte den hjemmelavede pasta med frisk eller tørret pasta fra supermarkedet.
Andre forslag
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...