1/1/1970 |
Stegte kammuslinger med bagte tomater
Skønne modne sommertomater i alle former og farver burde bringe smilet frem hos de fleste. Tomater, der bliver bagt nænsomt, trækker en masse smagsnuancer frem og indeholder både en behagelig syrlighed og sødme. Smagen i modne tomater bruges ofte til at beskrive umami, ”den 5. smag”. Af mange også betegnet som velsmag.
Ingredienser
- Tomatsauce
- 500 g modne tomater
- 25 g Løgismose smør
- 2 spsk tomateddike eller æbleeddike
- Salt og friskkværnet peber
- Bagte tomater
- 10 stk tomater , forskellige sort og størrelse
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk rørsukker
- 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Basilikumolie
- 1 bundt basilikum
- 1½ dl vindruekerneolie
- Kammuslinger
- 12 stk store flotte kammuslinger
- 2 spsk vindruekerneolie
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- 1 bundt violet basilikum
Sådan gør du
Tomatsauce
Step 1. Blend tomaterne, kom dem i en gryde og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 minutter. Sigt dem gennem et viskestykke, dette kræver lidt tålmodighed. Kog tomatsaucen ind til ca. 1 dl og monter den med smør og smag til med eddike, salt og peber.
Bagte tomater
Step 1. Skær tomaterne i mundrette stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Krydr tomaterne med røget paprika, rørsukker, olie, salt og peber og bag dem i en forvarmet ovn ved 90 grader varmluft i ca. 90 minutter.
Basilikumolie
Step 1. Kom vand i en mellemstor gryde og lad det koge op. Pluk bladene af basilikummen, blancher dem kort i det kogende vand, læg dem herefter straks i isvand og lad dem køle helt ned. Blend nu bladene med olie i ca. 10 minutter, så der udvikles varme i olien. Si olien igennem et klæde eller et kaffefilter.
Kammuslinger
Step 1. Krydr kammuslingerne med salt og peber og sæt dem på køl i ca. 15 minutter. Vend dem herefter i olien og steg dem gyldne på panden.
Step 2. Fordel kammuslinger og bagte tomater i bunden af en lun dyb tallerken. Hæld basilikumolien udover. Skum med en stavblender tomatsaucen op og fordel den ud over retten lige inden servering. Pynt med violet basilikum.
Tip
Mangler du vin til maden? Løgismose Rosé No. 01 passer alletiders til denne ret.
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...