5/7/2024
|
Magasin 4 2024
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af tyndskåret oksemørbrad med den originale sauce fra Harrys Bar i Venedig. Saucen tør vi ikke ændre på, men oksekødet har vi skiftet ud med smukke solmodne, danske tomater.
Ingredienser
- 200 store, flotte danske tomater
- Brøndkarse og andre urter
- 50 g parmigiano reggiano
- 3 spsk pinjekerner
- Harrys creme – ansjoscreme
- 1 æggeblomme
- 1 spsk sherryvineddike
- 4 dråber tabasco
- 1 ansjosfilet
- 1 fed hvidløg
- 1 nip salt
- 1 spsk citronsaft
- 20 g parmigiano reggiano
- Worcestershire sauce
- Smagsneutral olie
- Løgismose piskefløde
Sådan gør du
Harrys creme – ansjoscreme
Step 1. Hak ansjoser og hvidløg og pisk sammen med æggeblomme, sherryvineddike, tabasco, salt, citronsaft, Parmigiano Reggiano og Worcestershire sauce.
Step 2. Pisk neutral olie i æggeblandingen lidt ad gangen. Rør dernæst fløde i og opbevar på køl til brug.
Tomat carpaccio
Step 1. Rist pinjekerner lysebrune på en tør pande.
Step 2. Skær tomater i så tynde skiver, du kan på tværs af stokken og læg direkte på et fad. Fordel dressing, høvlet Parmigiano Reggiano, brøndkarse og pinjekerner på tomaterne. Giv eventuelt et drys flagesalt.
Step 3. Nyd tomatsalaten med et glas perlende Pet Nat gerne med godt surdejsbrød til.
Tip
Harrys creme kan også bruges som salatdressing og giver alverdens salater en dyb umamiholdig smag.
Andre forslag
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avokadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...