5/7/2024
|
Magasin 4 2024
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af tyndskåret oksemørbrad med den originale sauce fra Harrys Bar i Venedig. Saucen tør vi ikke ændre på, men oksekødet har vi skiftet ud med smukke solmodne, danske tomater.
Ingredienser
- 200 store, flotte danske tomater
- Brøndkarse og andre urter
- 50 g parmigiano reggiano
- 3 spsk pinjekerner
- Harrys creme – ansjoscreme
- 1 æggeblomme
- 1 spsk sherryvineddike
- 4 dråber tabasco
- 1 ansjosfilet
- 1 fed hvidløg
- 1 nip salt
- 1 spsk citronsaft
- 20 g parmigiano reggiano
- Worcestershire sauce
- Smagsneutral olie
- Løgismose piskefløde
Sådan gør du
Harrys creme – ansjoscreme
Step 1. Hak ansjoser og hvidløg og pisk sammen med æggeblomme, sherryvineddike, tabasco, salt, citronsaft, Parmigiano Reggiano og Worcestershire sauce.
Step 2. Pisk neutral olie i æggeblandingen lidt ad gangen. Rør dernæst fløde i og opbevar på køl til brug.
Tomat carpaccio
Step 1. Rist pinjekerner lysebrune på en tør pande.
Step 2. Skær tomater i så tynde skiver, du kan på tværs af stokken og læg direkte på et fad. Fordel dressing, høvlet Parmigiano Reggiano, brøndkarse og pinjekerner på tomaterne. Giv eventuelt et drys flagesalt.
Step 3. Nyd tomatsalaten med et glas perlende Pet Nat gerne med godt surdejsbrød til.
Tip
Harrys creme kan også bruges som salatdressing og giver alverdens salater en dyb umamiholdig smag.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...