16/2/2024 | Magasin 1 2024
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne version består fyldet af jomfruhummer og straciatella, da kyststrækning ud til Middelhavet utvivlsomt frembringer lysten til havfriske fisk og skaldyr. Den sarte, søde smag af jomfruhummer og friske, fedmefulde stracciatella får modspil fra en citronspækket sauce. Med et glas kølig toscansk Vermentino til er du ikke langt fra en italiensk havbrise.
Ingredienser
- Citronsauce
- 2 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 50 g olivenolie (6 spsk.)
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 4 citroner skal herfra
- Salt
- Tortelli
- 250 g Semola di grano
- 2 æg
- Fyld
- 150 g pillede jomfruhummere
- 150 g stracciatella-ost eller burrata
- 1 æggeblomme
Sådan gør du
Citronsauce
Step 1. Pil og knus hvidløg med bredsiden af en kniv og steg gyldent i olivenolie i en gryde. Pil og skær imens løg i tynde strimler og tilsæt til gryden. Lad løgene stege ved lav varme, indtil de er helt glasklare og uden de tager farve. Det tager cirka 10-15 min.
Step 2. Riv skallen af citronerne, kom i gryden og lad simre i et par minutter.
Step 3. Hæld fløde og mælk i gryden og kog i et par minutter. Blend det hele helt fint med en stavblender.
Step 4. Smag til med salt og lidt citronsaft.
Fyld
Step 1. Hak jomfruhummer og straciatella groft. Bland begge dele med æggeblommen i en skål. Smag til med salt. Opbevar på køl til brug.
Pasta
Step 1. Hæld mel og æg i en skål og rør, til dejen er samlet. Ælt til sidst med hænderne til pastadejen føles glat og smidig. Lad dejen hvile i mindst 1 time og gerne et døgn.
Step 2. Rul pastaen ud på en pastamaskine til tyndeste tykkelse. Start fra den tykkeste størrelse og arbejd dig nedad.
Step 3. Læg pladerne på et meldrysset bord og fordel fyldet i små bunker langs midten af pladerne med mellemrum i mellem. Er pladerne blevet tørre, kan du smøre dem med et helt sammenpisket æg.
Step 4. Fold pladerne ind over fyldet og skær eller udstik de fyldte pastaer i ønsket størrelse. Tortelli er traditionelt rektangulære, men du bestemmer selv formen. Skal de fyldte pastaer ikke anvendes indenfor en times tid, kan du med fordel forkoge pastaerne et par minutter og opbevare dem på køl.
Servering
Step 1. Kog let saltet vand op i en stor gryde.
Step 2. Hæld citronsaucen på en stor sautérpande og varm stille op.
Step 3. Kog tortelli i 2-3 minutter, når vandet koger, og overfør dem derefter til panden sammen med cirka 1 dl pastavand.
Step 4. Slyng panden rundt, og lad pastaen tilberede endeligt færdigt heri. Er saucen for tynd, kan du drysse lidt hvedemel i, indtil ønskede konsistens er opnået.
Step 5. Servér pastaen straks. Riv eventuelt lidt frisk citronskal henover.
Tip
Du kan købe italiensk burrata hos Løgismose Nordre Toldbod
Tip
Skal de fyldte pastaer ikke anvendes indenfor en times tid, kan du med fordel forkoge pastaerne et par minutter og opbevare dem på køl. Efter forkogning kan du også fryse pastaerne. Kog da pastaerne direkte fra frost, når du skal bruge dem.
Andre forslag
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...