Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 279,65
Aquavit Dill Anise - ØKO 50cl
- 1 stk. 279,65
329,-
658,- pr. l.
1 stk.
279,65
Spar 49,35
Beskrivelse
Henrik Brinks har sammen med sine legekammerater Sune Urth og Lasse Öznek, mens de gik og ventede på, at hjertebarnet Whisky skulle materialisere sig, kastet sig over produktion af Gin og Akvavit, og ved at satse på færre, men fremragende ingredienser er det lykkedes at ramme så rene og klare smagsprofiler, at vi virkelig befinder os i den såkaldte “spitzenklasse”. Det er især Gin’erne der har vagt opmærksomhed og skabt omsætning, men med de tre herrers tæft for velsmag og balance, har de også været med til at sørge for, at Akvavitten har fået mange nye venner.
Ud over dild i form af dildfrø, dildspidser (som skal være til stede, før der kan blive tale om en akvavit) har man valgt at smagsætte med kun 2 andre ingredienser nemlig grønne anisfrø og skal fra håndskårne økologiske citroner. Smagsgiverne trækker i en råsprit, der er produceret på hvede og nedvandet til omkring 60%. Der macereres i alkoholen i 2-3 dage hvorefter smagsgiverne fiskes op, og spritten fyldes på destillationskedlen, samtidig med at smagsgiverne placeres i kedlens kurv, så de via en såkaldt damp infusion kan tilføre yderligere smag under den fornyede destillering. Herefter opsamles Akvavitten i et stålfad, nedvandes med afkalket vand til salgsstyrken på 41%, og når den har samlet sig, hældes den ufiltreret på klare flasker, tilproppes, etiketteres og som en ekstra gimmick forsegles den med himmelblå voks.
En enkelt og stringent komposition, som udmønter sig i en på sin vis lige så enkel, klar og frem for alt ren smagsprofil. Noterne af dild og citrus finder smukt sammen og anisfrøene bidrager med en ulmende varme som dæmper oplevelsen af alkohol. En forfriskende opdatering af en klassiker som nu er fast på kortet på en stribe af Københavns bedste frokostrestauranter. Blandt andet hos drenge på Restaurant Palægade, som var med ind over da Akvavitten blev udviklet. Løft den op på frokostbordet i højstilkede glas og opleve hvorledes den får de gammeldags saltede og tøndemodnede sild til at smage endnu bedre. Eller leg med den som basen i frisk nordisk cocktail.
Bonusinfo:
Akvavit er i modsætning til Snaps beskyttet af et EU-regulativ fra 2008: Akvavit eller aquavit er således en spiritus med kommen og/eller dildsmag, der er aromatiseret ved anvendelse af urte- eller krydderidestillater. Den skal have et alkoholindhold udtrykt i volumen på mindst 37,5%, essensolier er forbudt, og så må en Akvavit ikke i væsentlig grad være bitter.
Producent
Henrik Brinks har sammen med de tre design nørder og investorer Anders M. Frandsen, Esben Jørgensen og Örn Ólason fra designbureauet “Thank You Studio” på trods af Corona nedlukningerne, produktion på kvart kraft og lønpakker på få år skabt et berusende destilleri og eventcenter ude på Kløvermarken på Amager.
Hvad der i 2014 startede som et mikrodestilleri på 120 kvadratmeter i den gamle bryggergård i Kastrup Havn med mikroproduktion af 120 flasker af gangen og 2.500 flasker det første år er nu ekspanderet til over 1.000 kvadratmeter og op mod 100.000 flasker.
Egentlig er hjertebarnet Whisky og egentlig er ambitionen at vise alverden at Whisky i verdensklasse ikke nødvendigvis forudsætter en mosaik af fade og årtiers tålmodighed. Men 4-5 år skulle Henrik Brinks alligevel bruge, og det ledte frem til at han sammen med sin legekammerat Sune Urth kastede sig over produktion af Gin og Akvavit i ventetiden.
Vel og mærke Gin og Akvavit, der skulle løftes op i virkelig “spitzenklasse” ved at satse på færre, men fremragende ingredienser for at ramme en renere og mere klart smagsprofil, og ved at satse på en emballering, der både var smuk og unik.
Henrik Brinks og Sune Urth fik tidligt succes. Deres kreationer blev brandvarme på en række af Københavns førende restauranter og cocktailbarer, og eksporten kom også så fint i gang, at det blev realistisk at satse på at forvandle en rå industrihal, der tidligere havde dannet rammen om affaldssortering, til noget, der bestemt ikke længere er mikro.
De første år har været dristige og eventyrlystne og Copenhagen Distillery har allerede begavet os med nye kombinationer, der tvistede og nogle gange oversteg de forventninger vi havde til Gin og Akvavit, og da den første Whisky blev tappet i mundblæste kopier af Holmegaards originale klukflasker, var det meget mere end en københavnerbegivenhed.
Undervejs er bæredygtigheden blevet et omdrejningspunkt for Copenhagen Distillery og ud over at ingredienserne og slutprodukterne er økologiske dokumenterer man også at elektriciteten er vindmølle genereret, at resterne fra Whisky produktionen ender som dyrefoder, at propperne til flaskerne produceres af genanvendt kork, og at vandet, der bruges i produktionen, recirkuleres for til sidst at blive brugt til rensning af destillationsapparatet inden det til sidst sendes af sted, som var det uforurenet regnvand.
"Drengene på Amager er virkelig nogle kreative fyre! Der leges med alle smagsvarianter, alle cocktail typer og mange forskellige spiritusser. Det har bl.a. resulteret i f.eks. en mexicansk kaffe likør, snaps med indonesisk langpeber og på gin fronten har de netop lanceret deres nye, lækre gin med laurbær, der giver mulighed for at lave en fænomenal lækker GT. Kendetegnet for alle deres produkter, er en overdrevet luksus – lige fra måden indholdet produceres på til selve flasken… vi ELSKER den karakteristiske flaske og den hånddyppede forsegling og vi elsker at de tænker smagsoplevelse først, i alt det de gør! (..) Deres Oak Gin er endnu en af deres ”to die for” ginner – en fadlagret gin, der bare skal nydes ”neat”. Intet er overladt til tilfældighederne." Gintossen alias Henrik & Hans Henrik.
Copenhagen Distillery blev en del af Løgismose familien i foråret 2022
Du finder vores aktuelle sortiment her
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter