Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksMortensaftenJul med LøgismoseJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderLøgismose venuesJul på Nordre ToldbodBestil julemiddagenBestil mortensaftenmenuBestil rôtisserie-grillet kyllingBestil Coq au VinProducenter i butikken
- 6 stk. 861,90
Cabernet Sauvignon High Altitude Vineyards
- 6 stk. 861,90
169,-
225,33 pr. l.
6 stk.
861,90
143,65 pr stk.
Spar 152,10
Anbefalinger
James Suckling
94
Zekun Shuai - Marts 2023
Beskrivelse
Moët-Hennessy's team i Argentina, som kalder sig "the vineyardists", har under ledelse af den karismatiske Hervé Birnie-Scott de sidste 25 år forvandlet det, der skulle have handlet om sydamerikanske bobler, til et referencepunkt, når det kommer til argentinske rødvine fra højt beliggende vinmarker.
Denne Cabernet Sauvignon fra High Altitude Vineyards er identisk med den Reserva Cabernet Sauvignon på de oversøiske markeder, men Terrazas de Los Andes er flere gange blevet pålagt at tildække ordet "Reserva" på flaskerne i forbindelse med eksporten til Europa og de har derfor valgt at fjerne kategoriseringen fra flaskerne, så der på der nu kun står Cabernet Sauvignon High Altitude Vineyards på flaskerne. Årsagen er, at begreberne Reserva og Reserve i snart 15 år har været spiddet i et spind af spanske forsøg på protektionisme, og efterfølgende et EU-bureaukrati, som ikke har kunnet få den formelle tilladelse til, at ikke EU-lande måtte skrive Reserva og Reserve på deres vinflasker ratificeret, fordi de spanske myndigheder vedbliver med at "glemme" at underskrive dokumenterne.
Med eller uden Reserva på flaskerne er der tale om frugt fra Luján de Cuyo og nu også den noget køligere Uco Valley, og der er tale om 20-80 år gamle vinstokke, der står på plateauerne i 1050-1100 meters højde mellem gamle sirligt anlagte kunstvandingskanaler eller med drypvandingsanlæg, der hvor der ikke er anlagt kanaler i vinmarkerne
Høsten er manuel, og turen hen til vineriet, hvor de ældste bygninger er fra 1898, sker i køle biler for at værne om friskheden. Efter en soignering af drueklaserne fjernes alle stilke, hvorefter druerne knuses og gærer til vin i store oprejste egetønder, hvorefter hovedparten af vinen modner 12 måneder i 1 til 4 gange brugte franske fade, inden den endelige cuvée sammenstikkes af vinene fra de forskellige parceller til den endelige cuvée som efter en let filtrering tappes på flaske.
En fin mørk Cabernet Sauvignon med dejlige mørke bær og en lind strøm af underliggende friskhed, som mange andre argentinske Cabernet vine godt kan savne. "Kun" knap 14% alkohol takket være de højt beliggende vinmarker og med en profil, som tåler et par år eller flere i flasken inden vinen nydes. Det er et spørgsmål om smagspræferencer.
Producent
Terrazas de los Andes udenfor i Luján de Cuyo i Mendoza er pionerer inden for produktionen af førsteklasses vine funderet på druer høstet fra højt beliggende vinmarker, og i tilgift har firmaet været en af de store spillere i den argentinske vinindustri i mere end 100 år.
Det første vingård blev opført tilbage i 1898 af Sorteiro Arizu familien der dengang ejede hele 4.000 ha. med vinmarker, og i 1920’erne fulgte endnu en vingård i forbindelse med, at den spanske Domecq koncern købte Sorteiro Arizu familien ud.
Næste kapitel bliver skrevet i slutningen af 1950’erne da Moët & Chandon sender deres chef vinmager Renaud Poirier til Latinamerika for at undersøge potentialet for produktion af mousserende vine i regionen. Han øjner potentialet i de højt beliggende vinmarker, og det fører til at Moët & Chandon etablerer deres første datterselskab uden for Frankrig i samarbejde med Domecq, og frem til slutningen af 1980’erne handler det meste om bobler på Terrazas de los Andes.
I begyndelsen af 1990’erne iværksætter Moët-Hennessy, der i mellemtiden har købt Domecq ud, imidlertid et program for stille bordvine med fuld fokus på druen Malbec og i 1999 rammer de 2 første vine Malbec Reserva og Gran Malbec markedet.
De får en fantastisk modtagelse og det betyder at der investeres massivt i projektet på de højt beliggende terrasser i Andesbjergene. Således råder man i dag over hele 525 udvalgte ha. imellem 980 og 1.800 meter over havets overflade spredt ud over en strækning på mere end 900 km.
Nogle af dem, nærmere bestemt Las Compuertas i Luján de Cuyo danner i 1998 rammen om et joint venture med Pierre Lurton og hans team på Château Cheval Blanc i Saint Emilion og i 2001 lanceres Cheval des Andes, som Terrazas De Los Andes særlige Grand Cru.
Se vores aktuelle sortiment fra Terrazas de los Andes her
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter