Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 5.074,50
Cheval des Andes
- 6 stk. 5.074,50
995,-
1.326,67 pr. l.
6 stk.
5.074,50
845,75 pr stk.
Spar 895,50
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
98
I think this is the finest Cheval des Andes I've ever tasted. Luis Gutiérrez - September 2021
Vinous by Antonio Galloni
96
A relaxed, delicate, extremely well-balanced wine with a more generous core than the 2017 vintage. Joaquín Hidalgo - November 2021
James Suckling
98
This will be a great wine indeed. James Suckling - December 2020
Jancis Robinson
16+
Tom Parker MW - September 2021
Beskrivelse
Dette er den 18. årgang af Cheval des Andes, der som Joaquín Hidalgo fra Vinous formulerer det startede med ”fransk kærlighed til koncentration og modenhed og endte med en lige så fransk kærlighed til balance og lokalt argentinsk terroir.” I første omgang et joint venture mellem Pierre Lurton fra Château Cheval Blanc i Saint Emilion og Terrazas De Los Andes, og i de senere år – især efter at vinmageren Gérald Gabillet gjorde vinen til sit særlige projekt – et stadig mere selvstændigt og fransk projekt.
Der er tale om en vin, som sammenstikkes af frugten fra 2 forskellige terroirs. Dels de oprindelige 32 ha. på Las Compuertas i 1.070 meters højde ved Lujàn de Cuya, dels de 15 ha. på La Consulta i 1.100 meters højde i Valle de Uco, som kom med i 2002.
Alle stilke blev fjernet og frugten fra de forskellige parceller gærede hver for sig i 3.000 og 8.000 literts rustfrit stål, nogle med de naturlige gærstammer andre med opformerede gærkulturer og fra juli og 14 måneder frem fulgte modningen, 40% i overvejende nye franske barrique, 40% i lidt større 400 liters franske fade, mens de sidste 20% for anden gang modnede i 2.500 liters østrigske foudre for igen at trække udtrykket i en lidt mere frugtig retning. Den endelige cuvée er herefter sammenstukket, filtreret og tappet på flaske i januar 2020.
2015 og 2016 var allerede meget overbevisende, og James Sucklings begejstrede 100-point anmeldelse af 2017-årgangen taler for sig selv. Lige nu ligger han og lurer med 98-point, men det var inden frigivelsen, så mon ikke der er en opgradering på vej fra den gavmilde turbosmager?
Vinen distribueres nu via grossist netværket i Bordeaux og modtager tidligere og større opmærksomhed fra anmelderkorpset. Hesten fra Andesbjergene har lagt sig i overhalingsbanen og selv de små ændringer på etiketten signalerer, at meget mere nu handler om elegance.
Producent
Terrazas de los Andes udenfor i Luján de Cuyo i Mendoza er pionerer inden for produktionen af førsteklasses vine funderet på druer høstet fra højt beliggende vinmarker, og i tilgift har firmaet været en af de store spillere i den argentinske vinindustri i mere end 100 år.
Det første vingård blev opført tilbage i 1898 af Sorteiro Arizu familien der dengang ejede hele 4.000 ha. med vinmarker, og i 1920’erne fulgte endnu en vingård i forbindelse med, at den spanske Domecq koncern købte Sorteiro Arizu familien ud.
Næste kapitel bliver skrevet i slutningen af 1950’erne da Moët & Chandon sender deres chef vinmager Renaud Poirier til Latinamerika for at undersøge potentialet for produktion af mousserende vine i regionen. Han øjner potentialet i de højt beliggende vinmarker, og det fører til at Moët & Chandon etablerer deres første datterselskab uden for Frankrig i samarbejde med Domecq, og frem til slutningen af 1980’erne handler det meste om bobler på Terrazas de los Andes.
I begyndelsen af 1990’erne iværksætter Moët-Hennessy, der i mellemtiden har købt Domecq ud, imidlertid et program for stille bordvine med fuld fokus på druen Malbec og i 1999 rammer de 2 første vine Malbec Reserva og Gran Malbec markedet.
De får en fantastisk modtagelse og det betyder at der investeres massivt i projektet på de højt beliggende terrasser i Andesbjergene. Således råder man i dag over hele 525 udvalgte ha. imellem 980 og 1.800 meter over havets overflade spredt ud over en strækning på mere end 900 km.
Nogle af dem, nærmere bestemt Las Compuertas i Luján de Cuyo danner i 1998 rammen om et joint venture med Pierre Lurton og hans team på Château Cheval Blanc i Saint Emilion og i 2001 lanceres Cheval des Andes, som Terrazas De Los Andes særlige Grand Cru.
Se vores aktuelle sortiment fra Terrazas de los Andes her
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter