Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 97,50
Cheval Noir Saint-Émilion Grand Vin
- 1 stk. 97,50
195,-
260,- pr. l.
1 stk.
97,50
Spar 97,50
Beskrivelse
Denne meget klassiske Saint-Emilion Cheval Noir er opkaldt efter en særlig sort hest, som på én gang var elegant og kraftfuld, og som kunne trække ploven længere og dybere ned gennem rækkerne med vinstokke end nogen anden hest. Det førte til historien om, at vine fra marker hvor netop denne hest havde været spændt for, blev særligt gode, og i slutningen af 1800-tallet begyndte der at dukke vine op, som på den ene eller anden måde refererede til den sorte hest.
Den kendte familie af hollandske vinkøbmænd Mähler-Besse adopterede historien, og i deres udlægning kom den til at handle om, at man kommer langt med flid og grundighed. I begyndelsen af 1930'erne skabte de brandet Cheval Noir, som i mange år udelukkende refererede til denne altid pålidelige Saint-Emilion, og vinen blev og er fortsat en af trumferne på Mähler-Besse ‘s hånd.
Mähler-Besse erhvervede i 1937 deres første 6 ha. nord for Saint-Emilion sammen med en ejendom, som knap nok kunne kaldes et slot. Frugten herfra var i mange år en del af denne Cheval Noir, men aldrig den eneste, dertil var vinen alt for populær. Og da Mähler-Besse omkring årtusindeskiftet begyndte at barsle med et egentligt Château Cheval Noir og Grand Cru vinen Le Fer de Cheval Noir, fandt man andre kilder til denne originale, ja historiske Saint-Emilion Cheval Noir, der i løbet af de snart 100 år, den har været på markedet, har været eksporteret til flere end ja 100 lande!
I dag er der tale om frugt fra forskellige vinmarker rundt omkring i Saint-Emilion, som høstes både manuelt og maskinelt. Gæringen sker i thermoregulerede rustfri ståltanke og den unge vin modnes efterfølgende 12 måneder i de samme tanke (altså nul fadlagring) inden den endelige cuvée sammenstikkes, filtreres og fyldes på flasker.
En veloplagt og loyal ledsager til utallige retter i det salte køkken. Og nu vi er i Saint-Emilion, hvorfor så ikke trække lidt ind i baglandet og nappe et par velvoksne bryster (gerne 1/2 kilo stykket!) fra en glad fritgående and, der har snadret og græsset hele sit liv. Prøv den som en gang Magret de Canard (lige så blodig som du tør) med appelsinbagte rødbeder og et gavmildt drys af skivede råmarinerede brombær.
Producent
der arbejdes
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Saint-Emilion ligger øst for Pomerol på Garonne flodens højrebred. Jordbunden er rig på ler og kalk og dermed køligere end grusbankerne i Haut-Medoc, hvorfor Merlot er den foretrukne druesort her. Cabernet Franc er sædvanligvis også med i drueblandingen i en klassisk Saint-Emilion og hos visse producenter også en smule Cabernet Sauvignon. Appellationen er relativt stor og dækker ca 5500 hektar, og mere end 800 producenter opererer her fra. Kun rødvin må produceres under appellationsnavnet, fadlagring anvendes bredt og de bedste vine har lang holdbarhed i flasken. Modsat Pomerol har man i Saint-Emilion en officiel klassifikation oprettet i 1954. Klassifikationen revideres ca. hvert 10. år og blandt appellationens bedste vine kan nævnes slotte som Cheval-Blanc og Ausone.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter