Fakta
- 6 stk. 1.657,50
2016 - Inama - 0,75l
Colli Berici Carmenere Carminium
- 6 stk. 1.657,50
325,-
433,33 pr. l.
6 stk.
1.657,50
276,25 pr stk.
Spar 292,50
Anbefalinger
International Wine Challenge (IWC)
96
Gold Winner and Throphy Winner as Best Italian Red Wine. Joe Wadsack - International Wine Challenge 2020
James Suckling
92
November 2019
Guida Slow Wine di Slow Food
Grande Slow Wine
Guide Slow Wine 2020
Gambero Rosso
TRE BICCHIERI
Gambero Rosso 2021
Falstaff Magazin
93
Othmar Kiem & Simon Staffler - Juni 2020
Beskrivelse
Da Stefano Inama tilbage i begyndelsen af 1990'erne besluttede at udleve drømmen om også at blive rødvinsproducent anede han intet, om at han skulle blive Italiens fornemste ambassadører for druen Carmenère, og at hans vine skulle komme til at udløse forandringer i regulativerne i det dengang upåagtede Colli Berici. Ikke desto mindre var det det der skete, da han købte parceller med gamle vinstokke i en lille dal i nærheden af Oratorio di San Lorenzo, hvor munke havde lavet vin i århundreder.
Den første vin blev en Cabernet Sauvignon skabt på frugt fra 1996-årgangen. Den kom i kølvandet på, at forskerne på Istituto Sperimentale di Viticoltura i Susegana havde påpeget, at der var stor diversitet mellem det man dengang kaldte fransk og italiensk Cabernet og at druerne angiveligt slet ikke var nært beslægtede, og samtidig med at DNA-analyser påviste, at en del af vinstokkene var identiske med den Cabernet Franc variant, som i Chile var blevet nationaliseret til Carmenère.
Det fik Stefano til at analysere hvad det egentlig var han havde i sine vinmarker, og i 2004 havde han isoleret tilstrækkeligt med vinstokke til, at han kunne producere vinen Oratorio San Lorenzo. Den første italienske vin, der flagede druenavnet Carmenère på etiketten og i 2009 foranledige, at Carmenère blev indrulleret i Colli Berici DOC.
Siden er arealet med Carmenère blevet udvidet med hjælp fra stiklinger fra gamle vinstokke, og det har gjort det muligt også at producere denne Carminium, som her kommer i sin blot anden årgang. Der er tale ren Carmenère fra 13-16 år gamle økologisk dyrkede vinstokke. Manuel høst med striks sortering allerede i vinmarken, så rådden og syg frugt ikke skaber ravage under den knap 30 km. lange tur op til vingården. Alle stilke fjernes inden vinen først gærer i rustfrit stål uden fremmede gærstammer og dernæst modner 12 måneder i 80% brugte og 20% nye franske fade inden den aftappes uden klaring eller filtrering.
En ganske intens, men også poleret rødvin, som vidner om moden frugt og et flot kælderarbejde hvor doseringen af fad både med hensyn til tid og andelen af nyt fransk egetræ virker meget velafstemt. Masser af mørke røde bær og så den der vifte af friske grønne urter og søde krydderier, som vi har lært at holde af i de bedste ligesindede chilenske vine. En charmerende vin i fornem balance!
Etiketten prydes af en tegning af et gammelt morbærtræ som har fået lov til at blive stående ude blandt vinstokkene midt i den lille skovomkranse dal som er opkaldt efter den lille valfartskirke Oratorio di San Lorenzo. I efteråret rødmer bladene på Carmenère vinstokkene mens morbærtræet står som en lysende gylden kontrast midt i alt det røde. På etiketten er vinstokkene væk, men morbærtræet er farvelagt i deres nuance og symboliserer således hele vingården.
Producent
"Jeg mødte Stefano Inama foran hans topmoderne vinhus uden for den lille by San Bonifacio lige syd for de udslukte vulkaner, der danner rammerne for Soave Classico.
Efter en kort rundvisning og besigtigelse af de obligate egefade og ståltanke, kørte vi en kort tur nordpå for at se hans vinmarker. Det var isnende koldt, og rimfrosten lå over de smukke vinstokke, som stod bundet op i espalier. Jeg kunne ikke lade være med at rose det smukke syn, men det skulle jeg aldrig have gjort.
Dette var ikke Soave Classico, det var bare Soave, et nymodens distrikt, der havde ødelagt navnet for den rigtige Soave, der kun kan gro i lava af basalt. Espalierer var en grådig og dum opfindelse, som gav et stort udbytte, men ringe kvalitet.
Stefano indrømmede imidlertid, at han selv havde marker med espalier, men det var meget gamle stokke, og de gamle stokke udgjorde et dilemma. De havde lavt udbytte, men en intens smag, så han mente de skulle blive stående men når han planter nye, bliver det med guyot ikke espalier.
Talen om kvalitet, jorden og markens eksponering fortsatte, indtil vi sad på et af Soaves lokale Enoteca med hans medbragte vine, pasta med knust ansjos, komaver i tomat og rosmarin, oste og creme catalan og så går vi over til at snakke om samarbejdet."
Christian Grønlykke i 2006
Oprindelse