Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 759,90
Malbec Altos del Plata
- 6 stk. 759,90
149,-
198,67 pr. l.
6 stk.
759,90
126,65 pr stk.
Spar 134,10
Anbefalinger
Vinous by Antonio Galloni
86
Stephen Tanzer - Juli 2019
Beskrivelse
Terrazas de Los Andes byder sig til med en håndfuld attraktive Malbec vine, som lige fra de nyeste sofistikerede enkeltmarksvine hen over den trendskabende Grand terroirs Malbec og frem mod denne joviale Altos del Plata, både viser det imponerende bundniveau og det overordnede ambitionsniveau hos Moët-Hennessy's team i Argentina.
Vinen, hvis navn refererer til Andes bjergenes sølvglinsende tinder, fulgte i kølvandet på Grand Malbec og Reserva Malbec, og den har lige fra starten været et vellykket bevis på, at druen Malbec sagtens kan klare sig uden fad og uden nævneværdig restsødme forudsat druematerialet er i orden, og forudsat at teamet bag vinen midt i masseproduktionen nægter at sigte efter den laveste fællesnævner.
Terrazas de Los Andes har efterhånden fået købt næsten 550 ha. fordelt på flere end 200 forskellige parceller, der alle ligger i 1.000 meters højde eller meget mere på en imponerende mere end 900 km. lang strækning langs Andes bjergene, og det giver den karismatiske Hervé Birnie-Scott og hans team, som han kalder "the vineyardists", nogle ganske enestående muligheder for at trylle i vineriet. Denne vin er således sammenstukket af vine fra flere end 60 forskellige parceller omkring Luján de Cuyo og i Uco Valley.
Der er tale maskin- og håndhøstet frugt fra vinstokke der er mellem 10 og 50 år gamle, og på de tidligst anlagte vinmarker står vinstokkene stadig mellem sindrige kunstvandingskanaler anlagt i forrige århundrede. Frugten transporteres frem til vineriet i køle biler og efter en soignering af klaserne fjernes alle stilke inden druerne knuses og fyldes i thermoregulerede ståltanke hvor de først forvandles til vin og siden modner i 8 måneder. Herefter følger omfattende smagninger med henblik på at sammenstikke en vin, som dels formidler den aktuelle årgangs særpræg, dels profilerer druen Malbec og Terrazas de Los Andes på den bedst mulige måde.
En mørk, men bestemt dejlig letløbende Malbec med saftige brombær, blommer og blåbær i centrum, og den modne frugt får et lift af blomstrende lavendel, prikkende peber og en diskret syre, som lige netop sørger for at friskheden er tilstrækkelig. Bare saftig, ukompliceret og velafbalanceret.
Producent
Terrazas de los Andes udenfor i Luján de Cuyo i Mendoza er pionerer inden for produktionen af førsteklasses vine funderet på druer høstet fra højt beliggende vinmarker, og i tilgift har firmaet været en af de store spillere i den argentinske vinindustri i mere end 100 år.
Det første vingård blev opført tilbage i 1898 af Sorteiro Arizu familien der dengang ejede hele 4.000 ha. med vinmarker, og i 1920’erne fulgte endnu en vingård i forbindelse med, at den spanske Domecq koncern købte Sorteiro Arizu familien ud.
Næste kapitel bliver skrevet i slutningen af 1950’erne da Moët & Chandon sender deres chef vinmager Renaud Poirier til Latinamerika for at undersøge potentialet for produktion af mousserende vine i regionen. Han øjner potentialet i de højt beliggende vinmarker, og det fører til at Moët & Chandon etablerer deres første datterselskab uden for Frankrig i samarbejde med Domecq, og frem til slutningen af 1980’erne handler det meste om bobler på Terrazas de los Andes.
I begyndelsen af 1990’erne iværksætter Moët-Hennessy, der i mellemtiden har købt Domecq ud, imidlertid et program for stille bordvine med fuld fokus på druen Malbec og i 1999 rammer de 2 første vine Malbec Reserva og Gran Malbec markedet.
De får en fantastisk modtagelse og det betyder at der investeres massivt i projektet på de højt beliggende terrasser i Andesbjergene. Således råder man i dag over hele 525 udvalgte ha. imellem 980 og 1.800 meter over havets overflade spredt ud over en strækning på mere end 900 km.
Nogle af dem, nærmere bestemt Las Compuertas i Luján de Cuyo danner i 1998 rammen om et joint venture med Pierre Lurton og hans team på Château Cheval Blanc i Saint Emilion og i 2001 lanceres Cheval des Andes, som Terrazas De Los Andes særlige Grand Cru.
Se vores aktuelle sortiment fra Terrazas de los Andes her
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter