Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- Spar 20% - Før 3.895,-,-
Napa Valley Opus One
- Spar 20% - Før 3.895,-,-
3.116,-
5.193,33 pr. l.
3.895,-
Spar 779,-
Anbefalinger
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
98
Robert Parker - The Wine Advocate
97
Jancis Robinson
18
Wine Spectator
92
Decanter Magazine
94
Beskrivelse
Cabernet Sauvignon 81%, Cabernet Franc 9%, Petit Verdot 6%, Merlot 3%, og Malbec 1% alle håndhøstede med sortering såvel i marken som i kælderen efter at stilkene er fjernet. Vinen har fået 19 dages skinkontakt under gæringen og er efterfølgende modnet i 17 måneder på nye franske fade inden den klassiske klaring af vinen med friske æggehvider forud for aftapningen på flaske.
"Is a beauty. Velvety textured, without a had edge to be found, notes of crème de cassis, blueberry, subtle wood and floral notes gently rise from the wine’s dense purple color. Beautifully full-bodied and extraordinarily elegant and pure, this is certainly one of their great achievements over the last 37 years. The wine has an exquisite finish and can be drunk now or cellared for 25-30 years."
Robert M. Parker, Jr. himself. The Wine Advocate #228 - December 2016
"This sexy, voluptuous, charmer is probably the best wine the estate has ever produced. Layers of perfectly ripe, sweet, fresh, black and blue fruits, opulent, silky textures and a fruit filled finish that does not want to quit. I really like this style of wine, as it pairs ripeness, with freshness and never even considers going over the top, yet there is no denying this is a California Cabernet Sauvignon."
Jeff Leve i The Wine Cellar Insider - November 2016
Producent
Opus One er et i ikon i den amerikanske vinindustri og frugten af Baron Philippe de Rothschild og Robert Mondavi dengang banebrydende beslutning om at begrave den transatlantiske stridsøkse og indlede et samarbejde om at transformere de stolteste traditioner fra Bordeaux til Napa Valleys muld.
De to legendariske skikkelser på den internationale vinscene mødtes første gang i 1970, men vi skal frem til 1978 før projektet fandt sin endelige form. På et møde i Bordeaux der varede under en time, indgik de en gentleman-agreement som blev nedfældet på en nusset lap papir hvorefter samarbejdet var en realitet.
Året efter sammensatte man en særlig cuvée bestående af frugten fra nogle af Robert Mondavi's bedste parceller som blev modnet og stylet, som var den en 1. Cru vin fra Bordeaux.
Vinen fik en fantastisk modtagelse og i de følgende år fulgte arbejdet med at transformere den lille garagevin om til en selvstændig vingård med egne vinmarker og egne produktionsfaciliteter.
I 1981 købte det bagvedliggende holdingselskab 15 ha. fra Robert Mondavi. Det var den såkaldte Q-Block, der havde leveret broderparten af druerne til den debuterende 1979-årgang, og dermed var Opus One på vej til at få sit eget liv. I 1983 købte man de 21 ha., som udgør The River Parcel ovre på den anden side af Highway 29, og året efter fulgte yderligere 19 ha. - den såkaldte Ballestra Vineyard klods op af The River Parcel.
I alle de første år lånte vinen faciliteter fra Mondavi, men i 1989 blev grundstenene lagt til et nyt vineri og 2 år senere blev vinen for første gang gæret og modnet under eget tag. Det kan derfor anføres at Philippe de Rothschild og Robert Mondavi’s fælles projekt først var fuldført i 1991.
Siden har vinen fasthold og udbygget sin ikoniske status ved at man stædigt har efterstræbt en køligere stil end man ellers oplever i Napa Valley.
Der høstes om natten og relativt tidligt, og selvom der i modsætning til i Bordeaux kunstvandes forsøger man langt hen ad vejen at skabe en tilstand i vinmarken, der illuderer forholdene i Bordeaux.
Opus One producerer i dag lige så meget som de største klassificerede slotte i Bordeaux. Omkring 300.000 flasker bliver det til og da købelysten trods den pebrede pris er voksende er ældre årgange som regel kun til salg i større formater.
Oprindelse
Region
Californien ligger i den sydvestlige del af USA. Der har været produceret vin i Californien i mere end 200 år, og regionens variation (bl.a. 1370 km kystlinje fra nord til syd) gør vinproduktionen både bred og varieret. 90% af alt amerikansk vin produceres i Californien og 60% af alt vin drukket i USA kommer fra Californien. Der dyrkes et væld af sorter, hovedsageligt velkendte internationale som Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir, Merlot og Syrah. Zinfandel er også udbredt og særligt dyrket indlands i de mere varme distrikter.
Næringsdeklaration
0 kJ / 0 kcal
Indeholder sulfitter