Fakta
- 1 stk. 54,40
Orecchiette-pasta med grøntsager
- 1 stk. 54,40
64,-
1 stk.
54,40
54,40 pr stk.
Spar 9,60
Forhandles hos
med forbehold for udsolgte varer
Løgismose Nordre Toldbod
Mandag
Lukket
Tirsdag
11.00-18.00
Onsdag
11.00-18.00
Torsdag
10.00-19.00
Fredag
10.00-19.00
Lørdag
10.00-17.00
Søndag
Lukket
Beskrivelse
Hos Cascina San Giovanni, som har hjemme i det pittoreske Piemonte i Italien, har vi fundet disse farverige Orecchiette, tilsat grøntsager og lavet med durumtypen Semolina.
Orecchiette er en pastatype som bedst er kendt fra den italienske region Puglia, og ordet Orecchiette kan løst oversættes til 'små ører' som meget fint beskriver hvordan de fine pastaer ser ud.
Denne variant byder på 4 forskellige indslag af grøntsager; spinat, tomat, basilikum og sukkerroe, alle er inkluderet i de forskellige pastaer med forskellig farve. Semolina-mel bidrager til en let ru-overflade, som er fremhævet yderligere af de bronze-maskiner, som Cascina San Giovanni bruger til fremstilling af deres tørre pasta.
Med en delikatesse som denne pasta, skal der ikke tilsættes meget, for at sikre sig et uovertruffent måltid. Pastaens øre-form er desuden oplagt til pastasaucer af den mere linde type, da de små fordybninger holder fint på saucen. Kog pastaen al dente og vend den med ægte smør, havsalt og parmesan på toppen; du kan røre et par ansjoser ud i den smeltede smør for et pikant, salt tvist. Skal der kræses lidt ekstra for det kan vi anbefale at sætte pastaen i stævnemøde med friske grønne ærter, citron, smør og parmesan for en sommerlig, let og frisk pastaservering.
Ingredienser
durumhvedemel
vand
tomatpulver
2 %
sukkerroepulver
2 %
basilikumpulver
1 %
spinatpulver
1 %
Producent
Cascina San Giovanni ligger nær Alba i den norditalienske region Piemonte, der er berømt for sine enestående fødevarer og vin. Huset, der fremstiller italienske specialiteter efter oldgamle opskrifter, blev grundlagt af familien Schneider. Familien flyttede oprindeligt fra Schweiz og ind i det 180 år gamle bondehus i Piemontes bjerge, hvor de begyndte at dyrke alverdens grøntsager og urter i de omgivende marker.
Da familiens allerførste høst viste sig at være over al forventning, begyndte Suzanne Schneider at forsyne naboer og venner i landsbyen med overskuddet - de samme mennesker, som jo netop havde videregivet de oldgamle opskrifter til hende.
Der gik ikke længe, før den første delikatesse-forhandler bankede på døren, og salget voksede nu så hurtigt, at hverken Suzannes grøntsagsmarker eller køkken kunne følge med. Produktionen flyttede herefter til større forhold, og de lokale bønder begyndte at levere grøntsager og urter og hjalp derved familien med at udvide produktionen.
I 2013 overtog en anden schweizisk familie, Dominik og Sabine Suter, Cascina San Giovanni, for at videreføre virksomheden i samme ånd.
Råvarerne er således fortsat af den bedste kvalitet og opskrifterne de samme som for 25 år siden, hvor det hele startede.