Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksMortensaftenJul med LøgismoseJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderLøgismose venuesJul på Nordre ToldbodBestil julemiddagenBestil mortensaftenmenuBestil rôtisserie-grillet kyllingBestil Coq au VinProducenter i butikken
- 6 stk. 1.500,-
Ribera del Duero Reserva
- 6 stk. 1.500,-
375,-
500,- pr. l.
6 stk.
1.500,-
250,- pr stk.
Spar 750,-
Anbefalinger
Tim Atkin - Master of Wine
93
Ribera del Duero 2023 Special Report. Tim Atkin - November 2023
Guía Peñín
89
Guía Peñín - Juni 2023
Beskrivelse
Dette er den 7. Reserva fra Bodegas Montecastro efter at Bodegas Hacienda Monasterio i foråret 2012 erhvervede aktiemajoriteten og indsatte Carlos de la Fuente som vinmager med den udtrykkelige opgave, at der skulle sættes en ny kurs.
Carlos erfaring kommer blandt andet fra samarbejdet med Peter Sisseck på Hacienda Monasterio, og Peter har flere gange krediteret Carlos for at være blandt de mest talentfulde vinmagere i hele Ribera del Duero, og det fornemmes, når man smager denne elegante, velafstemte, ædelt modne svært charmerende Reserva, som bekræfter, at Carlos de la Fuente opererer i slipstrømme på de allerbedste i Ribera del Duero. Sarah Jane Evans fra britiske Decanter Magazine havde da også 2014-årgangen med i sit "dream dozen", da hun i foråret 2018 analyserede "Why Ribera del Duero can be hard to love", og så gør det jo ikke noget, at denne 2019’er er den foreløbig mest velafstemte.
Druerne er Tempranillo, eller "Tinto Fino", som den også bliver kaldt, sammen med små mængder Cabernet Sauvignon, der alle høstes fra vinstokke plantet i 2002 på 5 små forskellige højt beliggende parceller (860-925 m.o.h.), der alle kultiveres efter økologiske principper uden kunstvanding.
Druerne plukkes i hånden i de tidlige morgentimer med en første sortering allerede ude i vinmarken, og fremme på vingården fjernes hovedparten af stilkene, men en del af de smukkeste drueklaser får lov får lov til at komme med op i cementtankene, hvor druerne/mosten gærer uden tilsætning af fremmede gærstammer.
Herefter følger 19 måneder på hovedsageligt franske fade fra Allier, men en lille del af vinen (omkring 10%) ser også amerikanske fade, og undervejs dekanteres der adskillige gange for at blødgøre og formilde vinen inden smagninger fra hvert enkelt fad bestemmer hvilke, der skal trækkes ud af ligningen for at modne nogle måneder ekstra for at blive til denne Reserva.
En mildt krydret, smukt moden, poleret Tinto Fino, som stadig har fint fat i den mørke modne frugt, og derfor fremstår saftig og nærmest læskende takket være en fornem underliggende friskhed og en finish, der raffineres af en fin tanninstruktur.
Det er en vin som i den grad gerne vil til bords med en god saftig overdimensioneret bøf som for eksempel grillet entrecote eller Rib-eye fra krogmodnede dyr.
Producent
Bodegas Y Vinedos Montecastro er en af de mange nye vingårde som er skudt i den øvre Duero-dal i takt med at vinene fra den iberiske kontinentalsokkel blev "talk of the Town" i hele vinens verden.
Oprindeligt var det den franske vinmager Bertrand Erhard's projekt. Sammen med nogle passionerede og ikke mindst velhavende venner købte han tilbage i 2002 fem forskellige geologiske interessante og højtbeliggende (880-923 moh.) parceller på til sammen 27 ha. lidt vest for Peñafiel og ikke langt fra Vega Sicilia og Domino De Pingus.
Bortset fra et hjørne med op mod 100 år gamle vinstokke blev der plantet nyt overalt, men i modsætning til mange af de andre "nybyggere" valgte man klassiske og lokale kloner af Tempranillo for at fastholde det autentiske udtryk, som Ribera del Duero's succes var funderet på. Samtidig blev den berømte arkitekt Roberto Valle sat til at tegne og opførte en helt ny vingård med det ypperste udstyr på markedet, og i februar 2007 spadserede projektets allerførste vin ind i kontoret hos The Wine Advocate hvor Robert Parkers mand i Spanien Jay S. Miller kvitterede med 92 point.
Desværre ramte recessionen også Bodegas Montecastro, og i 2012 så man sig nødsaget til at sælge aktiemajoriteten til Bodegas Hacienda Monasterio, og derfor er det i dag Carlos de la Fuente's og Peter Sisseck's team som ikke bare bringer Bodegas Montecastro videre, men også tilfører vinene en elegance som er ganske enestående.
Oprindelse
Region
Castilla Y León ligger nordvest for Madrid og er den største af Spaniens 17 regioner. Klimaet er kontinentalt med store udsving i temperaturen mellem dag og nat. Regionen dækker over 9 DO'er her iblandt nogle af Spaniens højst estimerede. Den langt overvejende del af produktionen er rødvin og Tempranillo regerer i Ribera del Duero og Toro, mens Mencia har sin højborg i Bierzo. Mest kendt for hvidvin er Rueda, hvor der dyrkes både Verdejo, Viura og Sauvignon Blanc.Distrikt
Ribera del Duero ligger i regionen Castilla Y Leon i det nordlige Spanien og anses for at være en af landets bedste vindistrikter. Vinmarkerne spreder sig på hver side af Duero floden på et plateau mellem 500 og 900 moh. Klimaet er ekstremt kontinentalt med varme og tørre somre og råkolde vintre. Stort set hele produktionen udgøres af rødvin med hovedvægt på Tempranillo ledsaget af små mængder Albillo og Garnacha samt Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec. Garnacha bruges også til at lave små mængder rosévin.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter