Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 6 stk. 2.136,90
Spumante Cuvée Novecento Pas Dosé
- 6 stk. 2.136,90
419,-
558,67 pr. l.
6 stk.
2.136,90
356,15 pr stk.
Spar 377,10
Anbefalinger
Vinous by Antonio Galloni
92
The 2011 Pas Dosé Metodo Classico Cuvee Novecento blends notes of crushed almond with yellow flowers, honey and hints of tropical citrus to form its seductive bouquet. It coasts along the palate with an exotic flair of florals and ripe fruits, all carried by a creamy wave of elegant bubbles and juicy acids that maintain fantastic freshness. While a bit sour and tense through the finale, the 2011 keeps the mouth watering for more and is nicely punctuated by a salty flourish of minerals. The warmth of the vintage lends an extra dimension of fruit that I find quite appealing here. Eric Guido - December 2021
James Suckling
93
Honeysuckle, apricots, spiced pears, hazelnuts, walnuts and brioche on the nose. It’s medium-to full-bodied with bright acidity and a creamy mousse. Round, layered and intense with a toasty and vinous palate. Dry. Pinot noir and chardonnay. Delicious now. James Suckling - Oktober 2021
Robert Parker - The Wine Advocate
tidligere
2010-årgangen: 93+ point. Monica Larner - Juli 2019
Beskrivelse
Denne historiske vingård i Canelli blev overtaget af La Spinetta i 2011, og siden har Giorgio Rivetti og hans team bare haft et for øje. De ville have, at Contratto blev anerkendt som værende den bedste producent af mousserende vine i Italien og ikke nok med det. De ville producere mousserende vine uden sminke, dvs. uden brug af reservevin og dosage, så de kunne nå frem til sjældent sete grader af renhed og transparens. Et enigt anmelderkorps står op og klapper, og der er bred enighed, om at Rivetti-brødrene er kommet i mål. Enighed om at de har løftet Contratto helt op i den italienske superliga.
Her er der tale om 4. udgave af en prestige-cuvée, som ellers ikke har været produceret siden 120-årsdagen for Contratto i 1986. Der er tale om tidlig høst fra en række parceller i Cassinasco, Canelli, loazzolo og Costigliole d'Asti, og der er udelukkende tale om håndhøstede druer. Frugten fra de forskellige parceller bliver holdt adskilte i vineriet, hvor de bliver kølet ned forud for presningen, og kun den fritløbende most finder vej til det rustfri stål, hvor der gæres uden fremmede gærstammer. De forskellige vine modner herefter frem til maj måned, hvor den endelige cuvée sammenstikkes og fyldes på flasker sammen med opformeret naturlig gær og lidt rørsukker. Herefter gærer og modner vinen i samfulde 88 måneder, inden flaskerne by hand drejes og rejses til lodret, inden bundfaldet skydes bort og der efterfyldes med vin fra andre flasker, inden Champagneproppen skydes på plads.
En meget subtil mousserende vin som skal opleves. Når man smager den, bliver det gådefuldt, at Champagne formår at fastholde sin altdominerende position!
Producent
Contratto er et af Italiens historiske vinhuse, som nu er på vej tilbage mod fordums styrke og betydning. Det var det første vinhus i Italien, som producerede mousserende vine ved hjælp af det som italienerne i dag kalder Metodo Classico. Det vil sige en fornyet gæring i flasken fulgt af års modning og en afsluttende justering af sødmen i forbindelse med det afsluttende degorgement. Huset er da også oprindeligt indrettet som en kopi af et Champagnehus med dybe kældre og hvad dertil hører. Det er ufatteligt smukt, og Contratto er i dag kommet med på UNESCOs verdensarvsliste.
I begyndelsen af forrige århundrede oplevede Contratto en florissant periode med en stor eksport til især Storbritannien, hvilket den dag i dag reflekteres i flere af vinenes navne, men under og mellem de to verdenskrige begyndte der at brede sig et mildt forfald i det imposante hus. De vine, der stadig blev produceret, begyndte at hobe sig op i de kilometer lange gange under Canelli’s gader. Det var både gnisten, kunderne og til sidst også kvaliteten, som manglede, og i 1993 efter 126 års business kastede familien handsken i ringen og solgte hele herligheden til byens berømte grappadestillatør Carlo Bocchino.
Carlo Bocchino påbegyndte den istandsættelse, som har gjort huset til den smukke oplevelse, det er i dag, men da de omfattende restaureringsarbejder var afsluttet mistede han interessen for projektet og de mousserende vine. Carlo Bocchino måtte indrømme, at hans store passion fortsat var familiens grappaproduktion, og at han og hans organisation ikke havde kræfterne til at skænke produktionen af de mousserende vine og det efterfølgende salgsarbejde den nødvendige opmærksomhed. Carlo Bocchino var imidlertid ikke interesseret i at Contratto skulle ende i bagkataloget hos en af de store internationale spillere og det historiske vinhus var derfor ikke til salg for enhver pris.
Her kom Giorgio Rivetti, den berømteste af brødrene fra La Spinetta (vinhuset med de berømte næshornsvine) ind i billede. Han havde med sin Moscato d'Asti og siden med sine Barbera- Barbaresco og Barolo-vine og den kontroversielle Le PIN for længst etableret sig som en af de største stjerner i Piemonte, og da han altid havde haft en stor kærlighed til mousserende vine (det har de fleste italienske vinmagere), var han klar til at begive sig i kast med endnu et eventyr. Og da Giorgio Rivetti været en tur eller tre igennem kældrene, var han ikke i tvivl. Dette var en chance, han og hans familie kun ville få denne ene gang, og i efteråret 2011 blev det legendariske Contratto brand indrulleret i den succesombruste Rivetti-familie.
"Vi er meget glade for at have erhvervet denne vigtige facilitet" sagde Giorgio Rivetti i forbindelse med overtagelsen og fortsatte: "Det har længe været en drøm for os at komme ind på markedet for mousserende vine og der er fantastisk at kunne gøre det med et prestigefyldt brand. Fra nu af kommer vi til at arbejde for at gøre Contratto kendt i hele verden via den anseelse vi allerede nyder i udlandet. Vinene nyder endnu ikke den anerkendelse, de fortjener på den internationale scene, men nu kan vi åbne dørene for dem med vores Barbaresco, Barolo og Moscato. Vi har det ambitiøse mål, at Contratto skal anerkendes som værende den bedste producent af mousserende vine i Italien, og jeg vil fortage alle nødvendige investeringer for at nå dette mål."
Nu mere end 10 år senere kan Giorgio Rivetti og hans team vel nærmest skrive "mission completed" på deres cv., og trods stor respekt for alle de andre projekter, som Rivetti-brødrene har kastet sig ud i, er dette måske det mest imponerende. Den købte frugt fra Oltrepo Pavese er fortid. Drømmen om at skabe en hel portofølge Spumanti uden brug af dulmende dosage er gået opfyldelse. Og nok så vigtigt: Da vinstokkene på de nye parceller, der alle ligger i Alta Langha, Piemontes nye denomination dedikeret til mousserende Alta Langha, endnu er unge, så er der endnu større oplevelser i vente.
Som en af vores erhvervskunder lidt pudsigt fik det formuleret, da vi havde inviteret hende med ned til Piemonte: ”Det er så godt, at det næsten er for godt til at være sandt”.
Contratto kom ind i Løgismose familien i foråret 2013, så vi har været heldige at få lov til at følge med på sidelinjen næsten lige siden Rivetti-brødrene officielt fik nøglerne til den imponerende kælder i Canelli. Du det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter