Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineLandFransk vinItaliensk vinSpansk vinTysk vinAmerikansk vinØstrigsk vinPortugisisk vinNew Zealandsk vinGræsk vinDansk vinArgentinsk vinChilensk vinOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.086,30
Toscana Ciliegiolo NATUR
- 6 stk. 1.086,30
213,-
284,- pr. l.
6 stk.
1.086,30
181,05 pr stk.
Spar 191,70
Beskrivelse
Spændende Rosso skabt på den i alt for lang tid alt for oversete Ciliegiolo-drue af filminstruktøren Reudi Gerber, som i 1993 tabte sit hjerte til et særligt landsted i Maremma, som efterhånden er blevet forvandlet til en vidunderlig agriturismo og et økologisk landbrug, som hylder Rudolf Steiners principper og nu producerer en stribe fremragende produkter, som alle er biodynamiske certificeret hos Demeter.’
Ciliegiolo refererer til det italienske ord for kirsebær, og de rene Ciliegiolo vine skaber da også mindelser om kirsebær både med hensyn til farve og aroma. Vinene får næsten uundgåeligt en dejlig saftighed og en livlig friskhed og det har betydet at Ciliegiolo i den grad er midt i en renæssance i en tid hvor flere og flere efterspørger lettilgængelige vine med stor drinkability frem for alvorstunge vine, der har det bedst i kælderen. I generationer troede man at druen var kommet til Toscana fra Spanien sammen med italienere, der havde taget pilgrimsrejsen til Santiago de Compostela, men genetiske analyser har nu vist, at drue er mindst lige så toskansk som Sangiovese og i øvrigt meget nært relateret til denne kulturbærende drue
Høsten er manuel og der sker en soignering af klaserne inden de rammer gæringstanken, hvor Laura Rossi og hendes team sørger for at mosten forvandles til vin uden fremmede gærstammer, nærmest uden omrøringer, uden svovl eller andre kemiske tilsætningsstoffer, chaptalisering, tilsætning af enzymer, forsuring eller nogen som helst input fra den imponerende liste over mulige manipulationer i kælderen. Efter gæringen modner vinen 6 måneder i tanken, hvor de samtidigt klarer naturligt, således at den til sidst kan tappes på flaske uden filtrering og tilsætning af svovl.
En saftig, næsten parfumeret vin med masser af ribs, kirsebær og en underskov af middelhavsurter såvel til næsen som i munden. Desuden storartet friskhed og en dejlig salt tekstur, og dermed en fin ambassadør for den voksende flok af toskanske naturvine. Hos Løgismose taler vi ligesom mange andre om, hvor "Funky" oplevelsen er. Det er et udtryk for, hvor vidt vinene smagsmæssigt adskiller sig fra konventionelt producerede vine, og for at forventningsafstemme og gøre det lidt nemmere at navigere i dette spændende univers har vi valgt at graduere dette grafisk:
Forvent tydelige naturvins-karakteristika
Producent
Det kan siges helt kort: Sequerciani handler om naturvine fra en paradisisk bakketop i det sydlige Toscana. Vores mangeårige “italienske sporhund” Per Bach har fulgt den schweiziske filmproducent og vinmager Ruedi Gerbers forunderlige projekt på sidelinjen lige siden den spæde start og frem til i dag, hvor flere italienske medier ligefrem taler om "Il Meraviglioso Mondo di Ruedi" - "Ruedi ‘s vidunderlige verden”, og i vores Vinmagasin skrev han blandt andet:
“I slutningen af 90'erne var jeg så heldig at møde Alessandro Mugnaioli fra Enoteca Italiana. Dengang inviterede han anmeldere og vinimportører fra hele verden til Italien for at helbrede dem for deres frankofile tunnelsyn, og et år stod der "Tuscany's hidden treasures" på invitationen. Det var her, jeg første gang blev præsenteret for Ruedi Gerber og historien om skuespilleren og filminstruktøren, der var kommet lidt for langt ud overhalingsbanen, og derfor forsøgte at finde ind til en anden ro langt ude på landet. Den historie var selvfølgelig ikke ny, og de vine vi fik lov til at smage, var bestemt heller ikke unikke. Det der fascinerede, var den tydelige passion og visionerne om alt det, der skulle til at ske lige om lidt. Det var et møde med en nyforelsket mand, der frem for at lade sig isolere var i fuld færd med at flytte sin skaberkraft ned fra lærredet for at forvandle 8 forsømte ha. og et gammelt stenhus på en bakketop uden vand og elektricitet til et bæredygtigt toskansk landbrug. Ruedi Gerber var under forvandling fra skuespiller og filmmand til landmand!”
I dag er Sequerciani blevet et samlingspunkt og en arbejdsplads for mange på egnen. Huset er blevet til en ganske enestående Fattoria, eller Bed and Breakfast om man vil, med saltvandspool og jacuzzi, og senest er restauranten Il Barrino di Tatti og hotellet La Fattoria kommet til nede i middelalderbyen Tatti. De 8 ha. er langsomt vokset over 100 hvor hvede og oliven fylder godt, men med de sidste tilplantninger er det efterhånden også blevet til 16 ha. med vinstokke, som bestyres af de to navnesøstre Laura Zuddas og Laura Rossi. Overalt forfølges det biodynamiske regime med naturlig gødning i form af hornsilica og horngødning. Anvendelsen af kobber og svovl holdes under de minimumsgrænser, som den biodynamiske certificering fastsætter. Høsten er manuel, og der gæres uden fremmede gærstammer, uden temperaturkontrol, uden anvendelse af svovl, og til sidst tappes der på flaske uden klaring eller filtrering.
Alle vine er biodynamisk certificerede af Demeter
Ruidi Gerber siger det ligeud: "il vino naturale è diventato la nostra passione" og hans ven, den schweiziske grafiker Hannes Binder, ramte det spot on, da han blev bedt om at tegne etiketterne. Han placerede Sequerciani på toppen af en lille planet, som lige netop har mistet jordforbindelsen.
"The wine is born alone. If you let it be. And only then, will it tell its true story. From the clay-filled soil, the sunny days of Tuscan summer, and the cool nights by the sea. We do not want to meddle; we want to simply listen to the story that the wine is telling us. We work with the utmost care, without adding or filtering anything. We let things happen. It is a pure appreciation that engages the senses with what comes from nothing but the sun, the earth, and the grapes." - Ruedi Gerber
En del af Løgismose familien siden november 2020
Se vores aktuelle vine fra Sequerciani
Oprindelse
Region
Toscana ligger i den vestlige del af Mellemitalien og flere af landets bedste vine produceres her. De bølgende bakker og pitoreske byer kan mere end at agere kulisse til smukke postkort, og både mad og vin er i højsædet. Det lune Middelhavsklima, regionen nyder, giver optimale forhold for modning af druer. Sangiovese har sin højborg i Toscana, og i distrikter som Brunello di Montalcino og Chianti Classico når den højder, hvis lige ikke findes andre steder i verden. Ved kysten ligger undtagelsen i form af distriktet Bolgheri, der fokuserer på internationale sorter, særligt Cabernet Sauvignon og Merlot. Vernacchia di San Gimignano er tør hvidvin og den velkendte Vin Santo fremstilles også i betydelige mængder på særligt Trebbiano og Malvasia.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter