16/5/2022
|
Magasin 3 2022
Asparges i tempura med citronmayonnaise
Til stor glæde er de første grønne asparges landet supermarkederne.
Kom dem i den gyldne brønd, rør en mayo, skænk et glas bobler og dine gæster vil være klædt på til en god aften.
Ingredienser
- 8 stk asparges (grønne og hvide)
- 2 dl tempuramel (kan købes i specialbutikker)
- 2 dl isvand
- Salt
- 1 liter smagsneutral olie
- 2 hele pasteuriserede eller friske æggeblommer
- 1 tsk dijonsennep
- ½ grillet citron saften herfra
- 2½ dl smagsneutral olie
- Salt og peber
Sådan gør du
Asparges
Step 1. Kom tempuramel i en skål, og rør det sammen med isvand, til det har en tyktflydende konsistens og smag dejen til med salt. Hvis du ikke kan skaffe tempuramel, kan du bruge hvedemel tilsat en smule bagepulver.
Step 2. Klargør dine asparges. Skyld og knæk den nederste, træede ende af.
Step 3. Varm olie i en gryde til 170 °C. Dyp herefter 1 asparges ad gangen i tempuradejen og kom den stille og roligt i den varme olie. Friter 2-3 asparges ad gangen i olien. De skal have ca. 2-3 min.
Step 4. Dryp dem af på et viskestykke.
Citronmayonnaise
Step 1. Del en citron på midten, og ”brænd” den på en varm pande, til skærefladen er karamelliseret.
Step 2. Pres saften fra den ene halvdel i en skål og tilsæt æggeblommer, sennep, salt og peber.
Step 3. Pisk det hele godt sammen, og tilsæt herefter olie i en tynd stråle lidt ad gangen, mens du pisker, indtil konsistensen er som en mayonnaise. Smag til med salt og peber.
Andre forslag
Sommerens mægtigste marinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...