Dådyrryg
Med peberglaserede rødbeder, svampesky og syltede rødløg.
Ingredienser
- Kød
- 650 g dådyr
- Salt og friskkværnet peber
- Lidt olie og Løgismose smør til stegning
- 2 fed hvidløg
- 2 kviste timian
- 2 kviste rosmarin
- Glaserede rødbeder
- 12 stk små rødbeder
- 1 dl hønsesky
- ½ dl kirsebæreddike
- 50 g Løgismose smør
- Salt og friskkværnet peber
- Syltede rødløg
- 4 stk rødløg
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- 5 stk sorte peberkorn
- 1 kvist rosmarin
- Svampesky
- 100 g blandede, rensede svampe
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 stk hakket skalotteløg
- 1 dl tør madeira
- 2 spsk sherryeddike
- 2 dl hønsesky
- 4 dl kraftig vildtsky
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Kød
Step 1. Dyrefilet trimmes for sener og krydres godt med salt og peber. Steg fileten i olie og smør på en pande med hvidløg og urter. Kødet steges til medium-rare, ca. 4-5 minutter på hver side. Husk at lade kødet hvile minimum 5 minutter på en rist inden kødet udskæres.
Glaserede rødbeder
Step 1. Rødbeder vaskes og koges møre i saltet vand. Hinden pilles af og lige inden servering glaseres rødbederne op med hønsesky, kirsebæreddike, smør, salt og godt med peber.
Svampesky
Step 1. I en gryde ristes de rensede svampe i smør sammen med skalotteløg til det hele er gyldent. Tilsæt sherryeddike og kog helt ind. Tilsæt madeira og kog helt ind. Tilsæt hønse- og vildtsky og lad sauce reducere ned til glace-agtig konsistens. Saucen smages til med salt og rigeligt peber.
Syltede rødløg
Step 1. Kog lage af vand, sukker, eddike, peberkorn og rosmarin. Lad lagen køle af. Løgene pilles og halveres på tværs. Blanchér løgene 1 minut i letsaltet, kogende vand. Afkøl straks løgene i isvand. Løgene deles ud i naturlige skaller og ligges i syltelagen minimum 1 døgn før servering.
Step 2. Ved servering lunes løgene 1 minut i lagen.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...