Gourmet hotdog
Med kantarelremoulade, bagte blommetomater og sprøde løgringe
Ingredienser
- 5 stk gode pølser
- 5 stk pølsebrød af god kvalitet
- 5 stk blommetomater
- 1 kvist frisk timian
- 1 kvist frisk rosmarin
- 1 stk løg
- 1 stk æg
- 2 spsk Løgismose hvedemel
- 2 spsk rasp
- Vindruekerneolie til fritering af løgringe
- Kantarelremoulade
- 100 g kantereller
- 5 dl vindruekerneolie
- 2 stk pasteuriseret æggeblomme
- 1 spsk sennep
- ½ dl hvidvinseddike
- 1 spsk hakkede kapers
- 1 spsk hakkede cornichoner
- 1 spsk hakkede skalotteløg
- Karse til pynt
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Bagte blommetomater
Step 1. Skær tomaterne i skiver og krydder dem med timian, rosmarin, sukker, salt og peber. Herefter lægges de i et lille ovnfast fad og bage møre ved ca. 120 gr.
Sprøde løgringe
Step 1. Brug et så lille løg som muligt, gerne et skalotteløg. Skær løget i tynde skiver og tryk ringene ud, hvorefter de paneres i mel, æg og rasp. Steg dem sprøde og gyldne i vindruekerneolie. Krydder med salt og peber.
Kantarelremoulade
Step 1. Kog de rensede kantareller i 5 dl. vindruekerneolie ved svag varme i ca. 20 – 25 min. Olien må kun lige simre. Olien med svampene i stilles til afkøling. Når svampe og olie er blevet helt koldt, tages svampene op og hakkes fint og stilles til side.
Step 2. Nu laves selve mayonnaisen. Pisk æggeblommer, sennep og eddike sammen. Tilsæt kantarel olien lidt ad gangen mens der konstant piskes, til den får en tyk konsistens. Bliver den for tyk kan den spædes med en smule vand. Tilsæt så de hakkede kantareller, løg, kapers og cornichoner.
Step 3. Smag til med salt og peber og lidt frisk hakke karse.
Tip
Bag selv nogle sprøde pølsebrød eller find nogle af god kvalitet.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...