Madeleine-kager
Til kaffen efter en god middag
Ingredienser
- 60 g flormelis
- 80 g marcipan
- 90 g æggehvider
- 1 stk citron fintrevet skal herfra
- 1 stk appelsin fintrevet skal herfra
- 60 g Løgismose hvedemel
- 180 g Løgismose smør
- Madeleine-forme, silikone eller metal
Sådan gør du
Step 1.
Bland flormelis, marcipan, æggehvider, citron- og appelsinskal og rør det sammen til en let elastisk dej. Tilsæt hvedemel og derefter smør lidt ad gangen. Stil dejen på køl i ca. 30 minutter og fyld den derefter i madeleineformene. Hvis du bruger metalforme, skal de pensles med lidt smeltet smør, beregn ca. 2 spsk. Fyld kun formene 2⁄3 op.
Step 2.
Bag Madeleine-kagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 minutter.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...