1/1/1970 |
Salat med pærer
blåskimmelost og glaserede valnødder
Ingredienser
- Beignetdej
- 120 g Løgismose hvedemel
- 14 g bagepulver
- 18 g maizena
- 2½ dl danskvand
- 1 l vindruekerneolie til fritering
- Glaserede valnødder
- 2 dl flydende lynghonning
- ½ dl æbleeddike
- 100 g valnødder
- Pærer
- 4 stk conference pærer
- 100 g blåskimmelost
- ½ bakke rucola
- 1 spsk koldpresset rapsolie
- Lidt syltede tyttebær
Sådan gør du
Beignetdej
Step 1. Mel, bagepulver og maizena vendes godt sammen i en skål. Tilsæt danskvand, indtil dejen er glat og letflydende.
Glaserede valnødder
Step 1. Giv honningen et opkog og lad den småsimre, til den bliver gylden. Tilsæt æbleeddike og valnødder og kog under omrøring, til honningen hænger fast på valnødderne.
Pærer
Step 1. Skær pærerne i kvarter, fjern kernehusene og halver kvarterne på langs. Grill pærestykkerne på en grillpande, til de har et gyldent grillmønster.
Step 2. Bræk blåskimmelosten i stykker på størrelse med en valnød, dyp ostestykkerne i beignetdejen og friter ved 180 grader, eller når olien bruser omkring en tændstik, til de er gyldne. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle. Friter ikke flere ad gangen, end du kan styre.
Step 3. Skyl rucolaen grundigt og slyng den tør. Mariner salaten og pærerne i lidt rapsolie og anret med de lune ostebeigneter, nødder og tyttebær.
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Lav pesto af brændenælder. De er nemlig ikke bare ukrudt, når de vokser vildt i skove og haver. U...