31/5/2019
|
Magasin 4 2019
Stegt hornfisk med kartoffelsalat, rygeost og sennepsvinaigrette
Hornfisk er en dejlig spisefisk, som er velegnet til at stege og grille. De grønne ben kan se skræmmende ud, men det er blot det naturlige farvestof vivianit, inde i fiskebenet, der giver dem deres grønne farve. Glæd dig derimod over, at de netop er nemme at finde og pille fra pga. farven. Vores kokke vender hornfiskefileterne i rugmel og steger dem i smør og olie, så de bliver dejligt sprøde. Dertil en frisk kartoffelsalat med rygeost og spæde grøntsager. Hornfiskesæsonen skydes i gang midt i april og strækker sig helt til oktober, dog er fisken på sit højeste i april-maj og igen fra august til september.
Ingredienser
- Kartoffelsalat
- 500 g nye kogte kartofler , pillede og halverede
- 100 g ærter , frisk fra bælg og blancherede
- 100 g radiser , skåret i meget tynde skiver og lagt i isvand så de bliver helt sprøde
- 1 lille bakke karse , klippet
- 1 lille bundt dild snittet groft
- 200 g rygeost
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber
- Dressing
- 1 spsk flydende honning
- 1 spsk grovkornet sennep
- 3 spsk hvidvinseddike
- 1 dl god olivenolie
- Salt og peber
- Fisken
- 800 g hornfiskfilet
- Løgismose Rugmel
- Salt og peber
- Vindruekerneolie til stegning
- Smør til stegning
Sådan gør du
Step 1.
Kartofler, ærter og halvdelen af radiserne, dilden og karsen vendes sammen i en skål med olie, salt og peber. Anret salaten og smuldr rygeosten ud over. Pynt med de sidste af radiserne og krydderurterne på toppen.
Step 2.
Alle ingredienserne til dressingen kommes i en lille skål og blendes i 10-15 sekunder. Smag efter om den mangler mere af en af ingredienserne, tilsæt og blend igen.
Step 3.
Klip finnerne af hornfiskefileterne. Gå dem efter for store ben. Drys dem med lidt salt på begge sider og lad dem trække 5-10 minutter. Dup fileterne tørre med køkkenrulle og skær hver filet i 4 stykker. Vend stykkerne i rugmel krydret med peber og salt.
Step 4.
Varm olien på panden, tilsæt smør og lad det bruse af. Læg fisken på panden med skindsiden opad. Vend stykkerne efter 30 sekunder, og lad dem stege videre imens panden tiltes, og du med en ske overøser fisken med smørret fra panden. Fiskene er færdige efter 2-3 minutter.
Step 5.
Anret med kartoffelsalaten og dressingen
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...